帶著腦魔去旅行-高山北陸5日pass 實戰

215 回覆
46 Like 4 Dislike
幾時出post
幾時出post

係街
一早打好左 返到去就出
真係有人會等我出文
感動

早你一個星期上觀景台。
我原本坐你個程機既回程機翻。
個日其實名古屋天氣好好,未開始下雪。全個機場得hk express cancelled flight。
我個晚係名古屋機場訓。
第二日坐hk express 走,夾埋星期日班機啲人走,班機都坐不滿。

你就好上到觀景台
真係睇唔透uo搞咩

早你一個星期上觀景台。
個日其實名古屋天氣好好,未開始下雪。全個機場得hk express cancelled flight。
我個晚係名古屋機場訓。
第二日坐hk express 走,夾埋星期日班機啲人走,班機都坐不滿。

你就好上到觀景台
真係睇唔透uo搞咩

個景好正

早你一個星期上觀景台。
我個晚係名古屋機場訓。

你就好上到觀景台
真係睇唔透uo搞咩

個景好正

快啲翻屋企出post

你就好上到觀景台
真係睇唔透uo搞咩

個景好正

快啲翻屋企出post

上面仲有得影1500yen 游客相。成個景攞到儘,推介

個景好正

快啲翻屋企出post

Hong Kong Express 好仆街。

快啲翻屋企出post

兩班機夾一班機,節省成本
一早就上網book好左個日15:20分嘅巴士出金澤
依一班巴士就full啦 同埋全部都係上網book冇得walk in
print左上網book完個張圖 去tourist centre 就換左張正式飛比我啦
個陣有個人book左4點幾個班 都冇得換早一班
一出白川鄉個陣好大雪
越近金澤就越少雪

遮住個鏡先廢事自爆

都好準時咁4點9左右出到金澤

因為同一日book左7點9 嘅特急車返大阪
原本都諗住有2個幾鐘出兼六園睇下同係香林坊行
點知金澤落狗屎
之後仲落雹
同時因為第一日delay都搞到冇左一日行街買野時間
都係係附近行下算
金澤站附近就有個商場叫forus
成5層 賣我地後生仔嘅衫同野多

我就係design tshirts store graniph 買左幾件tshirts

同係tower records買左我最鍾意嘅One ok Rock 隻新碟
同時都想問下有冇taka 細路個隊My first story嘅碟 點知冇

同時都去左starbucks買左個tumbler 係金澤特別版黎

都幾靚

之後就去左車站下邊買左個牛肉飯便當拎上車食
同時都去左7仔買左個半熟蛋飯糰同罐裝粟米湯
7仔個個飯糰冇family mart個個咁好食

就上thunderbird返大阪啦

入邊係2 2咁坐
坐坐下啲櫈會發熱
坐耐左個屎眼好似比火燒咁

坐左2個鐘45分就到大阪

去到大阪就已經係10點30分啦

之後就快快手返去間airbnb啦

Link 在此
https://www.airbnb.com.hk/rooms/15028068

間airbnb就3層

外觀:網上圖片

廁所沖涼就係2樓
多人去好正

唔知係未因為佢個隻牆嘅問題所以開左暖氣都有少少凍
反而第一日係名古屋個間 開左暖氣熱到我脫衫訓教

除左冬天凍少少之外都好正
有3層比你住 廚房啲野又齊又有高速wifi

行10分鐘左右就到梅田 大阪站

訓醒聽日就去京都啦

快啲翻屋企出post

兩班機夾一班機,節省成本

UO唔係叫cancelled
係delay一日
真係好狗
返黎delay都好過去delay
去啲野book好晒都唔知點搞

巴打依種天氣好正
我都想咁樣去多次
藍天加白雪就好

你就好上到觀景台
真係睇唔透uo搞咩

個景好正

快啲翻屋企出post

下次一定要試
出文了
聽日出京都
訓前一推
訓醒一推
京都藝技
京都藝技

腦魔冇去到
不過有藍天白雲 加有積雪嘅清水寺
留名
上年同你行程一樣, 不過分別住左高山, 金澤, 同加賀溫泉一晚
金澤值得放一日時間, 比起大阪多好多野行, 當然唔係9嗚果方面
腦魔公仔好得意, 邊度買?
上年同你行程一樣, 不過分別住左高山, 金澤, 同加賀溫泉一晚
金澤值得放一日時間, 比起大阪多好多野行, 當然唔係9嗚果方面

我都知 今次真係唔夠時間
又有兼六園 個個美術館
下次一定再去過
腦魔公仔好得意, 邊度買?

一開始有講 係葉榮添巴打到買
你試下係lihkg search 「葉榮添」就應該見到
推多頁先出
唔好塞埋一頁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞