(外國撚) 腳車二選一

237 回覆
3 Like 19 Dislike
我都覺白燈係好緊要
有諗過買EXL之後自己拎出去換燈,但我驚會冇auto on off呢個功能
出去換點都幾百,仲要好多時leveling 有問題, 我以前屋企架odyssey 換HID之後俾差佬捉improper headlight
wtf? 咁真係諗清楚先得
Navi 有carplay 洗鬼用佢果個咩

front heated seat low trim都有
屌,試過,岩岩裝左HID,仲係break in period... 有晚部警車跟住我尾我幾分鐘, 之後佢pull over再拎住個flash light圍住部車照幾個圈,最尾比左張improper headlight color我, 叫我換返原裝, 我冇理佢,比錢了事。

仲好記得條差佬仲係asian
原裝係HID 都會捉
捉燈、改車呢啲,真係睇你係咩車,當年前度女友,去完 Civic car meet一出parking就一截十幾架,我當時在場明明啲人冇攪事冇亂飛,佢就係中意pick on import car. 前女友架EG俾人捉黃燈、muffler、車窗太黑,後面啲mustang大改都冇事
原裝捉好多時係啲人換咗唔同color temp嘅膽,太藍丶紫佢地有權做你
痴線啦 一樣照捉
你見唔到姐
我係Beverly hills 日日都見超跑俾人捉
要跑數就捉你架啦
你黃燈已經抵俾人捉啦 咁mk唔捉你捉俾個
嗰期興黃燈嘛! 超跑捉啲咩?stunt driving?
佢想捉乜就捉乜架啦
行太慢都可以捉你
唔係點夠數交差
好似考車咁
睇咩型號
我部03年Protege5早已經係98%日本製造。
剩返2%係安全帶同指揮燈及brake燈膽係Ford製。
聽人講好多生嘯問題
同埋聽啲老一輩都唔鍾意Mazda 都知咩事
我老婆部07 GTI除消耗品外未整過
燒唔燒機油
二手買唔買得過
自己換LED膽唔使$300。
其餘啲設備我個人認為多舊魚
自己較level好易喎,under 15 mins done
佢你都唔識
佢老婆架gti仲快過v8野馬
rj車不嬲撞手神 你好彩就無事
唔好彩就整到賣
無錢就買日本車
正解
潛規則講過pull over左既話你點都要比張飛你 (好似係)

果陣就係岩岩買左個aftermarket 6000K, 所以帶藍光。
(我認果陣整到部車幾MK)

呢家好多跟廠OEM Hid會有張sticker起門度證明合法,比差佬炒有得證明。
太藍咪奶野
你買返5000K至6000K色唔會有事。
corolla
果陣就係買5000K,.不過貪平買aftermarket野,所以break in period果陣好鬼藍
因為Civic朵已臭
尤其多得自Fast &Furious後班街飛撚
1998年揸車到而家,自前啲車有換過aftermarket HID,但從來唔買過6000K以上色溫膽(通常買5500K),自己有較leveling,未俾差佬pull過車頭燈。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞