(外國撚) 腳車二選一

237 回覆
3 Like 19 Dislike
Yaris sedan 其實正野嚟
一定好過Corolla
civic 個價實淨過corolla
保險平,冇要求就16 Accord sport CVT, 慳油好力,車廂闊!唯一係個原裝電池好快打柴,但換個新只要百幾蚊好少事。
Civic 同 Corolla 都係好車但保險貴得好緊要,你車價平咗但保險嘔凸!
86 因為係2門車 美國保險會好貴
Golf 冇GTI
不了
charger
新會然?
都係垃圾。原本架車設計係hatchback但為左美國市場夾硬加個尾箱上去。
韓仔囉。
Corolla都考慮到既冇理由唔考慮埋Hyundai Elantra同Kia Forte。
做腳車分別不大。
韓仔lease玩四年就好,長揸真係日本仔好好多!
點解保險會貴
普通買菜車
其實保險就係一班計數佬計過唔同方面嘅risk 其中一個主要factor就係揸呢車嘅係邊一類人,住咩地區,新牌仔多與否、意外率高唔高等!

亦因為呢啲入門車就係最多新仔、冇經驗人揸、意外就多好多,保險就會貴!
Hatchback 個內籠
Corolla 一定擺最低
間廠已經hea 鳩呢條line 但仲有人買
韓仔相比下會易壞過corolla 但做工相對有心過corolla
因為好多人早已迷信牛頭個老字號。
出乜屎都有人追捧。
靠 corolla hatchback 翻生
18 corolla 都冇喺街見過咁濟全部都係舊款
17000usd 買二手康打
Corolla Hatchback 棍波版算係誠意之作。
cvt 版佢都加左個一波 睇得出唔係hea 鳩啲客
同civic hatchback比呢?
外型兩者我比較鍾意Corolla Hatchback。 Civic 太重口味。(不過兩部都唔夠Mazda3 hatch靚,個人主觀意見)

操控未知,Corolla Hatch未有機會去試。 個六速棍波波箱有埋uphill assist同downshift rev matching(兩者掃把佬有左n年),你可以話好適合棍波初學者。(不過亦可能同時令棍波初學者冇左自己學uphill入波同downshift rev match既動力。)

Civic 棍仔就一向冇投訴。

唔好意思只講棍仔。我自己實在接受唔到CVT。
Corolla 師奶d je可以渣到20年
Honda 咪 high school feel d
一直考慮緊買civic hatchback, 所以都做過reserach 同睇吓youtube review, 見到civic CVT既評價唔錯,就係怕honda小毛病會太多
Honda 又唔會多小毛病 (美國車先多)。
CVT我自己唔鍾意佢performance之餘又怕佢整起上嚟會好貴。
寧願要傳統自動波箱。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞