(外國撚) 腳車二選一

237 回覆
3 Like 19 Dislike
Acura 易唔易壞 少人揸啲零件應該難搵
唔記得佢用 supercharged 咁就唔清楚
Mazda 你唔買14 前就得

12-13 果陣好似仲係ford 車
mazda3 好似仲低
揸開civic 換佢好唔慣
低trim 車始終啲車廠整得太hea
舊版mazda3
驚就lexus 啦
我覺得OK
我上架Mazda 2002年揸到2017
冇大病,只有一般消耗品小維修。
到賣時副engine都重好好力。
RSX, TSX 就好少壞,TL, RL唔清楚,但其Acura 車係少許overpriced, 折舊率又好勁!TLX直頭好貴,市場定位唔知佢想點!ILX不如慳幾千買Civic Touring算!

三架車,Mazda3 比較可愛,Civic Sport Touring 有啲高傲,而Corolla Hatchback 就科幻啲!
Acura本新姐係Honda, 道理同Toyota Lexus一樣, 除左電子野之外冇咩特別野壞

舊果批d件其實好多好易搵, TSX (日版accord) 同Accord差唔多, ILX同Civic差唔多。。。 19萬既RSX /TSX仲可以好精神

新果批就太科技左, 有d難搞

呢架屈哂
但都係mazda 3 個豪華感好啲
其實最想要係Golf GTI
又跑得又實用車又短
不過興趣唔係整車
有一期玩過MK5, 部車幾爽幾好玩, 果種硬淨程度好歐洲feel, 自己唔係hatchback fans, 所以呢家冇諗過入手。

其實夠工具有車房既話整車可以好好玩
咪姐係Honda
點會難搵
講緊入門bargain車,你一野出梯呀佬 ,咁講仲有架Impreza hatchback,個四驅直頭無敵!
Civic hatchback touring 個價平過type r 少少我寧願加少少上type r
上面留言既多數都係外國巴打?
MSRP 差成五千蚊!一般用家未必可以負擔得起!架車一闊三大,保險又唔同計法
不過保險真係貴1.3 倍都似
想問吓,如果係為咗LED headlight auto on/off呢個功能,值唔值得買touring而唔買EXL? (講緊civic hatchback)
Sport Touring 仲有wireless charging, Navi, front and back heated seat
但呢幾樣好似唔多重要,navi EXL本身已經有,就算冇都可以用google map,; back heated seat冇都唔緊要; 唯獨led auto on off好似真係好有用,但要俾多2500蚊
白燈對小弟來講好重要,因為放工天黑長途車分別好大!
除非你paid off, lease的話分別只係幾蚊 finance 就$10+/- 左右
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞