(外國撚) 腳車二選一

237 回覆
3 Like 19 Dislike
暫時睇中 Honda Civic 2016 同toyota corolla 2017
二部車價錢差唔多
主要自己翻工,翻學代步 對後排空間冇咩所謂
自己做咗少少功課
civic mpg: 30city 40hwy
corolla mpg: 28city 35hwy
civic 外形靚仔 慳油 (感覺用mon黎做電子錶好快壞
toyota 感覺耐用啲
想問問巴打們應該點簡
全新hybrid corolla
Corolla
Honda 2.0 定1.5 T? Overall 黎講,Civic 2016完勝corolla 2017. 2017 corolla 仲係2013 年款,揸得舒服不過條suspension 真係好軟

利申 兩架都揸過,而家揸緊9 代 civic Si 同 2018 WRX.
加多少少出法拉利好啲
爸打你用mpg 係US?
建議你check一check保險先, 我冇記錯corolla保險平d

btw civic一缸油真係行到好多 同埋坐落感覺闊落d(不論前後)

corolla 2017 唔記得有齊safety package未. 有就幾抵玩
添d整部 coupe accord仲好啦
civic 好渣好多. 樂趣多. corolla very boring car
Civic 轉款即時唔同哂 (雖然好多人話唔好買第一年款)
不過honda要整都貴極有限

Corolla 都冇問題係悶少少襟睇耐用
康打世界第一
兩款都咁耐用,即使要整都唔費
基本上係睇佢自己鍾意渣邊架多d
Civic 轉款即時唔同哂 (雖然好多人話唔好買第一年款)
不過honda要整都貴極有限

Corolla 都冇問題係悶少少襟睇耐用
兩款都咁耐用,即使要整都唔
基本上係睇佢自己鍾意渣邊架多d
應該係2.0T
我係美國依邊問過 保險計完都係差幾十
我個人感覺civic安全少少 因為有多個盲點鏡
係驚太多電子野好容易壞
我自己揸過corolla 感覺好輕身 但係個『軑』太軟 掂一掂都唔知轉咗去邊
civic就未試過
civic lx個engine同ex engine唔同保險都唔同嫁喎
btw冇safety sense嘅corolla同civic比我會簡civic
同埋你係咪打算簡3年嘅preown?
就算買邊部 都應該會買pre own
因為年份唔同 所以保險都差唔多(正常civic貴少少)
暫時睇中有部16 civic EX 24000 mile 仲有1年保養 $17000美金
17 corolla SE 26000 mile 冇保養 $17600美金
所以價錢唔係差太遠 主要想睇下邊一部襟用同好揸
襟用就老套d corolla實冇死, 好揸就civic

17 corolla 26000 冇保? 正常落地日計原廠保3年36000 點都有喎

巴打住邊
Ex 2.0 NA CVT 150hp
EX-T先係1.5T 175hp
萬七蚊買部86好過啦
有四座
得閒玩下灣又得
corolla就係dealer到睇既 應該係冇講到我就以為冇
我暫時係seattle
86 因為係2門車 美國保險會好貴
同埋我主要係長途代步 養唔起
幾歲呀?
過左25唔貴啦
我18歲嗰陣買mk車好似先一舊水一個月
仲有乜good student discount
用半年後又減到80蚊一個月
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞