[硬件撚]討論硬件知識、砌機list、解答問題集中貼(126)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
120mm買a12x25 唔洗買ippc
咁如果係8700呢?用MSI Z390-A Pro Atx o唔ok?
咁140mmx3呢
頭先上返官網睇前邊原來都裝到兩把140mm
140mm a14都夠 除非你真係想要黑色 如非必要a14都夠做
可以睇埋corsair隻ML PRO
無興趣corsair
thank you
黑屎ippc a14
優你老母化
香港個網remove 左個價
之前係寫599
同我一樣唔要rgb
cut左dvd rom而加唔洗架喇
一定要itx?
轉asrock既b360 itx板
ram加多條啦
唔加既話去買氣760P@256GB 5舊 by J寶

hdd都慳返淨睇野同lol既話
但留意你張705ti塞唔塞得入
1.我預5000 自己有window同張750ti
2.部機諗住用黎打lol同睇youtube
3.部機打lol可以去到中畫質120fps我就心足

顯示卡用n750ti 1GD5/OC
各位巴打 如果機箱用SilveStone RVZ02 ITX Case既話會唔會可以令部機更細部
2tb hdd轉1tb hdd會唔會冇咁熱
最重要係我想知咁樣砌唔砌得成一部機
cut左dvd rom而加唔洗架喇
一定要itx?
轉asrock既b360 itx板
ram加多條啦
唔加既話去買760P@256GB 5舊 by J寶

hdd都慳返淨睇野同lol既話
但留意你張705ti塞唔塞得入
你要check吓張750TI有冇位放
C10 只可以 5.25" DVD位 同3.5" HDD位二選一
C10 火牛轉 NEOECO 2 550W
RVZ02 火牛轉 SF450W
係我嘅話會揀2400g + b3/450 itx+ inwin chopin + 760p
又細部 睇片又有fm
港行有咩送?
當年RGB G502出嗰陣送GAME送MOUSE PAD送HEADSET STAND抵到飛起
antec咩牛
Supports graphic cards with lengths up to ca 260mm when removable HDD-bay is in place
我張卡269mm 有無機會唔洗拆
自膠 佢打側埋個bay先有26
https://www.youtube.com/watch?v=j4mkuMKVgn0

連vega3 (即係得3個cu)都打到gta v, 到底個setting係點
720p全低

換完1080ti 發現個箱好撚細
遲下機箱都要換埋
買買買買買
牽一髮動全身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞