[硬件撚]討論硬件知識、砌機list、解答問題集中貼(126)

1001 回覆
5 Like 2 Dislike
所有野其實都有圖跟
望下我個名
Be Quiet! Pure Rock CPU Cooler
唔屎色接近d15威力
be quiet! DARK ROCK PRO 4 CPU Fan呢個先岩
望埋我個名
就算係手續費特別高嘅tap and go master card都係用美金抵啲
茶巴甘evga牛洗唔洗請槍?
買1000usd野 用tag and go master card 同美金差幾多蚊?
今日去睇牛
請問除左corsair RX650x-2 之外重有冇推介
Fully modular 其實難唔難搞? 第一次自己換牛
望下我個名
望埋我個名
茶巴evga牛洗唔洗請槍?
銀聯免手續費應該比其他卡更加著數㗎喎
Amazon港紙匯率太閪啦
計返手續費咪又係差少少
就算係手續費特別高嘅tap and go master card都係用美金抵啲
買1000usd野 用tag and go master card 同amazon揀港紙匯率差幾多蚊?
650 會爆炸
要轉
大家好, 我部舊機i3 8GB ram , display card 750ti 岩岩死左
而家用緊onboard display, 本身打kof window mode 低效算順
街霸5直頭lag到hihi , 有咩display card 好 (低效60fps就夠) ?
另外有無人試過換細機殼, 唔係要android box 果D咁細, 如果用得番D cpu ram 最細可以砌到幾細部? 有咩公司會幫砌? 如果岩就想放廳比電視用. thanks
要細可以asrock deskmini /
Inwin chopin +itx MB
姐係建議買fully modular?
有冇咩穩陣既牛推薦下?
corsair rmx / fsp hygro g / evga supernova
750都就爆咁
堂巴好撚型

重點係巴打遲下會up spec?
最撚毒
扣1.5%
我對上一單比較大額嘅係今年三月買1950x
895.12USD(連運費)扣咗104.50HKD

拎2990WX做例子
美森定價1718USD/14004HKD
按匯率計就係13468+202=13670HKD
好鬼大舊
圖呢
cryorig rgb贏晒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞