ThinkPad用家揮手區

172 回覆
15 Like 10 Dislike
X201
x230 個原裝偏色mon 係咪可以改裝?
t470
有 FHD mod,應該可以搵到 99% sRGB 嘅 IPS LCD 嚟換,你研究下有咩選擇
係咪淘寶寄上去整果個 好貴下
我見 reddit 有幾個都係自己買 PCB 買 LCD panel 自己改 不過要識焊嘢
當然大陸仲多痴線佬
香港真係唔知搵唔搵到有人會咁樣改機
Thx 巴打 反去試下
返呀
有冇x220巴打
btw 你地會唔會貼貼紙係thinkpad個殻到
其實

Why not both
咁你可以咁講嘅
不過我用咗部機6年兩樣都冇開過咁濟
X220 後備機
好似 12GB RAM, 128GB storage
但個 mon 就快打柴,但我真係 99% 時間用 MacBook,唔知換唔換 mon 好
yoga系列唔係lenovo貼牌架咩
睇紙張文件會開燈
夜晚backlight kb就好d
見淘寶有改mon改keyboard改散熱改埋usb3.0, 好似好堅 千幾二千蚊人仔
ThinkPad Yoga 應該都唔算貼牌 ideapad 嘅
但係因為個 form factor 就係咁,所以一定冇真正 ThinkPad 咁實淨

唔似 Edge / E series 依啲擺到明係 ideapad 貼牌加粒 TrackPoint
用緊thinkpad最新既p series...一萬5 千幾
X220 i7 2620,16GB ram +250GB mSATA + 500GB HDD,WLAN換咗AC 7260,

暫時仲係好順,冇諗過用倒咁耐,係個Mon得1366 x 768,不過又唔想去強國整FHD MOD
P51s用家,讀書買黎畫cad
有幾位都係多過五年前嘅型號喎
T420S 仍在服役中
未有理由換機住
Lenovo X1 Carbon gen5
i5-7500U
16G ram
512G SSD
14" 1920 x 1080 ips
保養到2020年7月
呢個朋友開8000$抵唔抵?
gen 6 有d over budget
thanks
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞