「淡友勿入」想置業 求意見

325 回覆
11 Like 110 Dislike
勇者無懼

正正常常供款無事嘅,銀行有權call 啫唔一定call ,但亦唔係一定唔call

樓市風險係市道差失業率升。要自住,有需要,供得到,心態上唔怕白供款無問題㗎唔係點擦記錄。

淡淡無話唔買樓,只係可見將來兩三年內下調機會較高,睇淡樓價,轉買為租!將實力留待機會。你睇52折嘅居屋都無淡淡反對㗎

太認真模式回答
低置仔話而家唔買=以後都唔買/小回大漲miss上車機會呀
緊係即刻買啦
2016年果轉真係小回大漲。或者駁一駁可以至富呢

有危就有機啦!
樓先跌左兩個月都冇 股市又未跌完 低置仔就係咁催人入市 除非你有自住必要 如果唔係就等一等好d啦 16回調歷時都差唔多成年啦 等多幾個月都唔係好博姐
唔係話今次一定係樓爆 但而家初期 回調定樓爆都未知 有冇需要仆到去入市呢 閣下自理了
我從來無吹你哋入市呀,我知你哋淡淡有現金呀,最好慢慢等睇定D 租樓嘅公屋嘅更加值得等
冇人同你d搵25k既低等動物講野呀 搭咩嗲
駁唔到又趕人走啦
蜘蛛無得輸啦
正常銀行都唔會call loan
就算97,03都未試過發生, 大前題係你有還錢

還唔起錢, 就等比銀行拍賣啦
call loan係淡友間一個傳說
呢個傳說呃左我同班親戚講, 又遲左成年先買樓
諗起都覺得好白痴, 人生柒事
唔唱好d邊有人買佢地點賺佣
失業或突然無能力供款呢?都唔call??
失業無問題
但你唔還錢呢家都拍賣層樓啦
呢家大跌市, 可以放慢汁平樓

居屋攪珠後, 樓市一定會升返上去
原因太多人抽唔到樓, 失望返出去私人市場買樓
留個名
樓主買左樓未
我分身黎架 用黎撚IT狗架炸
TLDR
4M仲唔係保升a座377
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞