「淡友勿入」想置業 求意見

325 回覆
11 Like 110 Dislike
租樓係total loss?? 業主有俾層樓租客住喎!等價交換!我俾租你你俾間屋我住!點解係total loss ?
ikea 應該無裝修
得廚櫃

比個參考你地
我3房2廳 2廁
全爆 35萬 唔包面料 潔具 電器
我無換鋁窗 但有搭棚做防水 又2萬

仲有好多細節 價錢
想就問我
咁訓街一年賺幾多?
點會唔係total loss?咁假設一年後買入平廿萬,五年後同一價錢賣出,唔計雜費已經係蝕五萬,以而家市況,跌5%已經係好保守預測,尤其樓主呢啲marginal case,一蚊都好緊要下,遲啲買好啲
你有無小學程度?住同瞓識唔識分?
70+20萬 CAHS
要新界舊樓
荃灣仲多

點解唔等?
咁你喺街搭帳棚住天橋底賺幾多?
no way....
背板纸皮 又重又唔耐用
睇邊區。如果法例容許居住可以計,當你劏房$50尺租,帳棚少咗電力來去水換衫要去公廁沖涼等因素,大約只值約$5尺租,你霸到300尺,即大約每月$1500。
3000呎都有啦,咁已經你每月賺$15000
60年後逆權侵佔fatfat
有案例因爲業主無趕走又無收租最後係侵佔成功
師兄加油
如果你收入唔能夠給你居住,而又無家人,而你又需要一個地方休息瞓覺,瞓街,瞓麥當勞係一個好選擇。
好搞笑,問人意見淨係問啱聽既,已經既定立場

同唔問有咩分別

自己鍾意點死就點死啦
霸個無人島咪即變高收入人士
未來無人知咩事!不過各方面數據分析今年買嘅樓九成輸
點樣定義叫輸? 撈底叫贏?點確定一定撈到最底?
林太算贏定輸?
霸到而業權屬於你,一定係,你睇新界班鄉下佬
清朝霸落嚟屯門元朗都未開發,而家有地嘅子孫後代全部都係有錢佬。
林太層樓未放出,未能計數。要賣出變現金就計到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞