「淡友勿入」想置業 求意見

325 回覆
11 Like 110 Dislike
我係你一定買新樓用發展商按揭,起馬大堂入口靚,室內有晒裝修,有會所買幾個櫃,一張床就住得。,條女俾人知住私樓都威d,買LP6 開放式 70 個現金夠晒俾首期。叫代理簽埋回番1.9%夠晒訂像俬啦
Lp6 無按揭無開放式,9 up?
黑心淡唔係老屈架…
我租樓用40個,你層樓跌左40個,我就要抹眼水,你就咁牙擦 其實咩道理
Up 錯 !海傲先正確
葵涌你講嗰頭真係窮人專區 成區勁多公屋 超多老人家新移民
租樓40個就潑出去嘅水
樓跌40個就遲早升得返,最多笑佢摸頂
其實你唔會唔識架喎
講到多出黎果40萬供款就唔係潑出去既水咁
遲早升得番所以就要摸頂?用下腦先講野啦 果40萬供款原本慳得番架
咁等我買唔到好價就升返先抹眼水啦
唔參與口水戰喇冇你地咁好精力
以70現金買海傲灣屌打全部樓啦,仲有起動東九龍食正條水,想發達勇敢d
最近個市回回地,係時候
女友果份比埋通常夠做 ,而家細單位多數100萬首期8按
其實重點係如果要上樓一定要動用埋樓主女友既budget,要睇佢自己平衡
你仲要計埋舊樓可能有d野壞壞哋要維修,輕裝+維修其實都要10萬左右
居屋入息上限幾多?
比個建議你啦,通常擺420-430既樓通常都有走盞位,自己試下講價睇下講唔講到400萬整數成交,咁就有9按啦,起碼無咁心驚
用戶名都睇到啦
石籬交通就一般般
佢好多車出各區
但前提係要接駁小巴或巴士
日常生活用品可以去石蔭買,物價都好平下
平過濕鳩葵芳或者石籬邨
但要行一段路
附近多工廠同院舍
呢啲要睇個人接唔接受
難過壓測
呼吸plan 顧名思義識呼吸就能上會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞