「淡友勿入」想置業 求意見

325 回覆
11 Like 110 Dislike
其實除左之前裝修過
幾十年樓
廚廁多數要搞
黃晒既 馬筒 浴缸 點用呀

我建議 搞下D 見光野 貼身野
搞下油漆
鋁窗有冇老化入水

買下現成櫃 家私
電器

睇下有冇漏水水痕
依個好洗好多錢
唔大搞都變大搞
仆街 忍唔到笑
好快見證連登首位負資產
樓主,你排咗期未?係咪真係要半年內結婚要有層樓。坦白講,你心意買嗰頭居住質素真係未必理想。我以前住咗喺嗰頭超過十年,最近真係成咗印巴聚居地。

我會建議你去睇樓嗰時,留多啲時間喺附近感受吓。

唔會叫你唔好入市,但而家啱啱先開始四圍有劈價潮,走多啲唔同地方搵盤無壞。
睇多d裝修設計書,整靚裝修做到新樓咁,果d名家嘅,你縮少咁做平好多 ,一般30-40萬有傢俬有新廚櫃俾條女煮下飯,起馬無咁多死曱甴,好好

呢d廿幾三十年樓,廚房磚食晒油積殘殘舊舊條女邊會煮飯仔呀⋯⋯拆晒做番防水,整套新風格廚櫃,水喉都生晒銹中鉛毒又要換,電線壽命30年又要換唔換電阻大易火警。廁所係最relax地方整到酒店咁先有情調,廳房油漆甩皮甩骨一定剷油啦,換晒d門用電子木門門鎖先威威,鋁窗搭棚換d雙層隔音大件玻璃款望下街。
整埋地台床衣櫃電視櫃加兩支射燈現下情趣先得,唔係女朋友唔覺靚唔同你住,要間屋嚟打孩機咩

全爆有傢私40萬左右啦⋯⋯⋯⋯唔好慳呀⋯⋯如果唔係仲閪過d公屋裝修就不如做公屋仔喇

睇下點搵40萬做裝修工程。
或者遲多一兩個月買睇睇跌唔跌到40萬用嚟裝修
抽到先得ga! 居屋設計都公屋一樣,仲係明喉,買嚟公屋feel呀,老閪私樓啦!要大維修可以借錢ma.裝修裝3個月又唔係一炮過。大時大節前入伙最緊要
補多句,見到九龍東啲租呢兩個星期平均跌咗 3-5 %,九西新西就唔清楚了
幫人供樓又無得裝修!唔得啦
師兄,如果3-400尺到20年樓想裝修到好似依家新樓示範單位咁要幾錢到?
40萬以上
我建議一定要換水電
用大陸耐用耐
之前幫fd揾人做
識人都要30萬

前提自己要識下少少設計 物料 收口
否則好易俾人揾笨

唔好貪平 揾信得過既人介紹
有朋友貪平見人報25萬
最後埋單45萬

利申: 我打工 唔係揾生意
只係睇唔過眼太多天價垃圾裝修
認同
不過 傳統靚機械鎖 好過電子鎖太多
耐用 用料 可靠度
差太遠

装修尼講 最惨間屋細只係平過大既少少
你又啱喎,咁25 年, 2.15% ,月供 17500

Gogogo, 掂啦去馬
樓主一開始已經預設立場

唔撚想你地班淡友 叫你地咪撚入嚟

你地仲扮咩好人呀

樓主快啲買,撐你!!

70幾個負評,點解連登仔咁痛恨人買樓
係連登講買樓都係慳番啖氣把啦
葵涌區比較新既樓
月海灣,雍雅軒,縉庭山,星柏山
依家個市跌緊, 樓主不如再等下, 以上盤跌到差唔多10000 蚊呎果陣就入市啦
租樓支出一年大概十五萬,四百萬既樓跌5%已經廿萬,我建議唔好買住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞