英倫扮工室XX

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
冇睇,見到ITV開播之前成日播廣告
好似拍得幾靚
共勉之
巴打邊到?
Glasgow
根據呢份guidance, BNO係咪係英國合法留5年(有brp嗰種,唔係不斷出入境旅遊嗰種) 就可以申請bc? 宜家t5留緊第2年,如果留多3年就得,唔洗由t2重新計嘅話會增加想留低嘅意欲
https://assets.publishing.service.gov.uk/government/uploads/system/uploads/attachment_data/file/475662/B_OTA__Guide_November_2015.pdf
合法居留要行10年route
好似係
t5 好似完全唔計落5/10 年之內
好似五年但有一年要有indefinite leave to remain ?
份野入面嘅5years requirement 完全無提過咩type visa計唔計5年
應該係,但淨係寫no time limit under immigration law, 即係當兵都得,因為當兵唔under immigration law

如果照字面解釋嘅話
佢講到香港好似大陸咁黑暗
但可能係比喻5-10年後既香港
重點係IRL點攞到
其實自己填下申IRL張表就ok
t5唔係話唔計得咩
但 t5自己有寫唔當係
t5 t4都唔計 就係咁t2先值錢架嘛
完visa去唔去旅行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞