英倫扮工室XX

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
global fact: HR = trash
trash 唔 trash 得過你 GM
GM係有啲料
但係偏心到出面同仆街姐
Idiots tend to attract their own kind?
笑撚左
天下烏鴉
On9
最基本唔俾人捉痛腳都唔識做
咁我GM識玩好多
所以話
英國唔多聰明人
上左位都係咁話
york讀緊碩士留個名,急問一下有冇人聽過uk有間野叫mandarin consultancy既野,專門搵佢地稱既高管幫人提升skill然後增加offer機會,呢間野究竟好唔好,因為我自己都想係度搵野做,但係見到呢間野網上review(係知乎度睇)好壞差半,唔知信唔信得過
高管係指佢地既career coach,呢班coach個個都係大公司做過10幾年manager executive
我而家就係衰無乜document係手
Director board既人又根本就篤唔死
對上有個俾人篤都係架空權力
哦!
就係我地而家講緊果班仆街呀ma
自己讀business加political出身,唔係技術科底,點樣可以令到自己cv好睇同過到佢online test,之前已經試過pwc同ey online test都fail
你報咩先

其實我好好奇
business 位, 咩底都報得
咁business人有咩先可以令自己CV出位
乜都試下,我business係management+mkt,只係見到有個fd讀engin個類做過好多placement同有achievement
咁你有冇placement
achievement呢啲可以吹既
implemented new change across ___, increased 30% production efficiency
呢啲點吹都得啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞