有無人已經想放棄治療自己既皮膚?

166 回覆
135 Like 0 Dislike
我都係
涼茶會有效咩?
已經健康生活都無咩幫助咁
同你一樣 錢就用咗 自己亦自律 自問生活作息比正常人好 皮膚亦加以重視 但依然冇咩明顯好轉 食埋呢個月完藥 印未退 再生番真係唔知點算
, 中西醫都唔得 就試其他 , 成功在嘗試
你而家幾大
係食緊a酸?
你睇哂佢個網既靠腰文 相信已經好好多

本身係台灣都好出名 醫左暗瘡十幾年0負皮

好過信其他怪力亂神 9up冇根據 要日日祈禱
冇再生 但凸凹洞 每日活在絕望中 人地望耐我會怕
睇中醫調理身體
價錢可能唔平
有機會貴藥如珍珠鹿茸等等...

連續一兩個月會明顯見效
唔使多謝
千祈唔好
一般化妝品會遮住毛孔呼吸唔到更加惡化

生暗瘡未必係關皮膚事
五臟六腑毒素多反而機會大
我之前都同你一樣.
我都做過好多野
facial, 中醫, 肌斷食, a酸, 護膚品
最尾食左a酸九個月都唔得. 見格黎post有絲打做食物過敏測試係有用. 就膽粗粗試左
最尾戒口一兩個月就好番
同埋用護膚品記得用溫和啲既. ezskin/ad+/caterphil 我都覺得唔錯

19歲仔 屋企覺得呢啲會自己好番 唔肯俾錢我食藥 食藥差唔多用晒我番pt儲落嘅錢 唔好話去旅行 依家同fd出街食餐飯都要度住度住
我之前都曾經試過有一段時間兩邊面都生咗好多暗瘡係紅紅地腫腫地但係又唔係勁大粒含膿嗰啲,嗰期其實明知唔應該化妝但係唔化真係唔敢見人,不過化左其實都好明顯
總會有啲人口多多問你:嘩,你塊面搞咩呀?
每次聽完都唔知應該點應佢好尷尬之餘又好唔開心
上網不停睇應該點做好,好多產品都試過,直頭好似入咗魔咁見到人話好就即刻買嚟試,最後搞到皮膚越用越差
試過睇西醫不過西醫都係比四環素我食食完好咗一個星期都冇又翻發
有次上網見到一個YouTuber話佢都試過生好多暗瘡,用咗一個叫肌斷食嘅方法,就係咩都唔搽連洗面都用清水
嗰陣時我真係咩都唔用,洗面就用勁溫和嘅牌子
後尾用咗大約三個月時間皮膚真係好返好多好多啲粒粒可以話冇咗八成
嗰陣我一個星期跑三次步希望成個人都健康啲皮膚好啲,雖然唔知皮膚好左關唔關跑步事
同埋我戒左食甜野
之後見到皮膚改善咗咁多我就開始化返妝用返啲護膚品,不過護膚程序勁簡單就係溫泉噴霧之後就搽cream,兩個都係標榜溫和抗敏
希望我嘅經歷可以俾你參考吓啦我都係女仔我真係好明白你嘅感受
加油
石頭瘡係慢性食物過敏既其中一種徵狀黎
絲打係邊度做過敏測試?
係自己出去做定經醫生referral?
以前中學成日有女溝,大學四年皮膚差到無曬自信好想收埋自己,食過a酸都無用,夜晚出街先搵番啲自信,以前中學成日口賤笑人皮膚差,真係到左自己皮膚差先發覺係會催毀一個人,其他人無經歷過係唔會明,我對中學既自己好抱歉
自己出去做. mineralysis
感謝!

其實係女朋友有嚴重皮膚問題,但又似濕疹又似毛囊角化症,一粒粒紅點毛孔突起哂,又痕,都唔知係咩病
已經戒左一排口但冇乜大轉變
而家成個前身,後背,頸都係,仲好似慢廷到手(其實手已經出過啲毛孔閉塞發炎咁嘅粒粒)
睇過幾個西醫都係比類固醇,唔想用,怕後遺症
剛睇中醫食藥未見效呢一兩日又嚴重左。。。。
都唔知係咩事,想幫都唔知點幫佢
佢一見到自己個身咁樣就心情好差,成日話想死,好驚遲下全身都係。。。而的確係範圍越黎越大。。。
佢戒左啲咩呀?有無驗過?
未,所以先想問下可以邊度驗,幾錢左右

醫生有張紙
都係海鮮,蛋,奶,芝士,茄類,菇類等等
基本上就淨係可以食豬,雞,綠葉菜 其他乜都唔好食。我覺得只係大包圍,有敏感就隊呢個 list 比病人
不過始終有時出街食好難完全避哂
呢排都爆緊敏感加濕疹,好明白皮膚唔好,完全影響日常生活加個人心情,希望樓主唔好放棄,頂住!
有幾個plan既. 我做$2800 (最平)嗰個,驗96 種野食. 算係抵
感謝!!
每次爛臉都想笠紙袋出街, 完全不想見人
我由小學開始就有好多黑頭粉刺
已經去過醫美搞 又用過各大出名治嘅牌子
都係冇乜點改善
其實諗緊係咪天生
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞