[明日大嶼] 屌你老母 個個同我入黎睇撚左條片佢

555 回覆
4763 Like 57 Dislike
推,林鄭落地獄啦!
推爆林鄭老母
其實填海冇問題, n多個新市鎮都係填海填出黎。但唔係發花癲去填個島出黎。

樓主講得太中, 唯一當勞曾要抄佢家入佢獄,佢真係害死香港幾十年。

好了而家地慘商惡哂,利益層層緊扣,何其悲壯。 最慘當勞年代大量引入西環資金炒樓炒地,而家個個利益者頂層都係紅色資本家,直接阻礙政府政策。
好耐冇遊行了,星期日我一定出嚟屌臭林鄭個閪
真係好撚嬲
都唔係民選
立會又成班都橕個特首
點監管
拉布都話拖延下,而家布都無得拉任佢做
97 初期,理應就開放當時新界北邊再發展為第二商業重心區,好等商業分流。
而家唔使講,搞乜柒都哂氣,已經變哂質。

以前英國佬智慧, 以前每個新開發o既社區,比如大埔,沙田,青衣,荃灣。。。。。。等等,都會規畫好商業,公住,私住,醫療,學校,工業區。 好等當在區內市民部份可以本區就業,也起到分流作用。 至於後期的天水圍城就係個腦裝屎o既港官代表傑作!!

而家爆個5000億填島,先唔講有幾on9 ,就以上o既問題唔知會你幾多個天水圍城o既番版,sim city都唔係咁玩,成個土地同房屋政策都唔可能咁玩, 明明香港仲有大把地可以工商住分流,一日唔肯放棄高地價政策,填再多個島都只會更多圍城下o既新問題出現。
仲有,近岸可以邊填邊做定地下通道,包括鐵路同行車規畫,點都平過填島咁撚癲。
地主有票選特首,有關係同大陸傾偈。或者大陸高幹都囤左地。
香港大部份都係無票賤民。
我睇法

1. 大量基建項目就黎完工(港豬O,沙中,高鐵直頭起完),為左大量增加就業機會所以搞單大野

2. 南水北調,送錢比大陸頂貿易戰,填島只係副產物

3. 方便第時駁埋去港豬O,起埋大商場方便大陸客
pish
捨易取難
揀個咁柒既方法
利益輸送昭然若揭
lm
力推 淋病含家鏟啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞