[明日大嶼] 屌你老母 個個同我入黎睇撚左條片佢

555 回覆
4763 Like 57 Dislike
其實我一直都支持填海,係填海都有分平同貴,你越近岸邊水深越淺成本各樣都平好多。

點解唔填左大埔吐露港佢?東鐵同馬鐵都好容易伸延過去交通各樣都好方便,而且面積可以有沙田區咁大。
一日嚟150個單程證
點造地都唔夠啦
幫手推
所以理應屌商家佬,而唔係政府
lm
一日唔停150個,根本做乜鳩都冇用
馬鞍山、大埔、科學園班業主唔同你死過?
屌你呀 咪搞吐露港
宜家一鋪清晒香港庫房,仲要30年後先有樓住,又有冇人同政府死過????

係咁咦填到去三門仔都至少即刻多850公傾地可以用,吐露港咁淺水唔填左佢有撚用咩。
你都on撚鳩,填完之後d人搭飛機返工呀?
陸路交通飽和哂,你塞再多人都冇鳩用
要填海得呀,移平哂九龍同沙田之間d山先再講
不過我相信都平過填個濕鳩島
大埔飽和

執靚D有910公傾新土地,如果填到去大尾篤2000公傾分分鐘都有。

東大嶼一定唔只一萬億,果度航線好密大型船隻又多,要起海底隧道連接港島成本幾貴啊?

我呢度專門起條地鐵直出市區都未必駛一千億啊。
收回土地條例收翻曬地產狗同牛屎佬囤積嘅棕地
你老未大埔狗全部雙失唔洗出九龍港島架?
你唔好行獅隧城隧大老山唔好搭東鐵囉
比華利山別墅隔黎起公屋
路唔可以起既?宜家1萬億銀彈大把方法改善交通,我地下起隧道得未?係陸地起隧道平唔知海底幾多倍啦。
其實我一直都支持填海,係填海都有分平同貴,你越近岸邊水深越淺成本各樣都平好多。

點解唔填左大埔吐露港佢?東鐵同馬鐵都好容易伸延過去交通各樣都好方便,而且面積可以有沙田區咁大。
馬鞍山、大埔、科學園班業主唔同你死過?
宜家一鋪清晒香港庫房,仲要30年後先有樓住,又有冇人同政府死過????

你肯定
會唔會又成座島賣畀仆街地產霸權跟住話又要填海出太平洋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞