[年經] 一人幾個值得推薦嘅Android Apps (Root / Non-Root)

344 回覆
95 Like 8 Dislike
當然有啦 我會盡keep更新
Um....例如超頻、降頻(慳電)
有d kernel會support fast charge
仲有好多其他kernel setting 當然要睇個kernel本身支援咩features
我少用pdf note app
唔知呢個你覺得點呢
Xodo
Link:https://play.google.com/store/apps/details?id=com.xodo.pdf.reader&hl=en_US
哇正喎 研究下先
sor我想正皮唔小心負皮左
gcam
viper4android都冇人講?
root explorer?
我打算過幾日開magisk module篇
大家再等下
魅族既計算機apps,可以係匯率欄到做計算 比就咁入個數落去出幾錢好用好多
adguad好食電 adhell正好多
我用ok喎 唔係太食
之前我一開就彈
依家冇事,定係都係要連vpn?
floating apps
有免費/俾14蚊unlock 全部功能
基本上你想要嘅小工具都齊,仲要係floating,啫係好似windows 咁同時可以開幾個
有日歷,to do, qr, 電筒,計數機,計時,計分,骰仔,錄音,筆記,相機,睇相,睇片,screencap,browser,youtube(可 熄mon聽),map,指南針
仲可以整到全部app 變floating
仲有d功能冇打出嚟
可以呀
不過每次個app&theme更新就要駁一次

同埋原來要android 8.x 先得
以我所知就應該冇啦
Substratum theme 可以唔駛root
姐係唔root都用到?
可以呀
不過每次個app&theme更新就要駁電腦一次

同埋原來要android 8.x 先得
屌留名 呢d好野黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞