[年經] 一人幾個值得推薦嘅Android Apps (Root / Non-Root)

344 回覆
95 Like 8 Dislike
lm
啱啱試咗,正呀!
有埋 magisk module
Systemless OOS
有冇magisk/ xposed module/ apps可以將status bar d icon設置架
我想將WIFI ICON擺去最左邊 時間置中
即刻買左PRO版
GLtools

打機開60fps用
識貨
No pie support
今日有Apps更新左,發覺誤會左啲野
原來係更新App既時候唔洗全部Theme更新曬,只係更新新果部份既App,至於自動 inactive果方面今日好似又唔會自動inactive舊Theme
想問下邊到有乾淨既stock rom搵 港版note4個lineage成日死
要root?
Sammobile
GLtools

打機開60fps用
要root?

yes
有冇可能駁個外置HDD然後拍片直接save落去
因為部機成日爆位
Pish
夠電推咩 插otg手指有冇得諗
因為講起root機想問下
我用adb想刷twrp個陣發覺recovery個partition
唔知咩事消失左,有冇方法可以整番出黎
strong post
Pixel 2 XL轉XZ3後無root玩
我唔知你講既文件夾係lanucher定file manager果個文件夾
係lanucher既可以試下nova launcher應該有得set
file manager既可以試下xda 既mixplorer
可以好似睇圖咁用兩隻手指去放大縮細去較幾x幾 由以前es file 到solid explorer再到mixplorer我覺得mixplorer係最好的
nova 可以set 桌面裝住app個個file 顯示幾x幾個app 連app icon 大細都可以set
下圖係我nova桌面其中一個file
宜家magisk hide 仲用唔用到銀行/股票app?
巴打用咩icon pack
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞