[年經] 一人幾個值得推薦嘅Android Apps (Root / Non-Root)

344 回覆
95 Like 8 Dislike

lm
Clock Sync當你發覺電話個時間慢咗你就可以用呢個App去Sync返個時間
btw最好用呢個Server去Sync個時間(stdtime.gov.hk)
埃豬有冇辦法唔root可以黑色
小熊來電 - block廣告cold call
文字掃描器 OCR - 榨汁機,尤其日文翻中文
Touchshot - cap圖改範圍加字或畫黑
以我所知就應該冇啦
Substratum theme 可以唔駛root
tinyscanner, 不過要比錢
多謝補充
用緊note4 港版用exynos u冇official lineage 用緊個non official 好多bug..

有冇咩rom好介紹
唉 港版note 4 用exynos真係慘
xda成班都掛住開發snapdragon
rom 就冇 我諗都係用番stock rom
再刷過個kernel 啦
Root喇apk喇
幾戇鳩先會自high?
你要露個西岀黎,遲早畀人屌,就算你個西唔值錢都係咁話

預咗畀狗咬,忠言逆耳,即管用落去睇咩結果
首先呢個唔係自high post
純粹想分享下個人覺得正嘅apps
diu 你用iphone嘅鐘意恥笑人用an機冇所謂
唔鐘意就咪撚入黎睇
硬係鐘意引戰
有咩好嘈?
嗰隻idog嚟 block啦
我宜家見一隻傻鳩block一隻
廢事幫班智障個老母教仔
drive sync
可以好似desktop Google drive咁自動sync
有無d app 可以好似one note 咁,import pdf 然後又可以係上面寫notes
又可以排到一本本書,分晒類

因為我覺得 one note 虧虧地
唔識 刷kernel有咩用? 我淨係落左個twrp recovery加個好唔穩定既nougat lineage
仲有冇推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞