用 PC 4K 打機有幾多人?Steam 數據指出:全球唔夠2%

349 回覆
123 Like 2 Dislike
我都唔係好識
但970 4GB 開到盡 1060 6GB 應該好似都開到?!
我用4K 係for文書上網,睇字清D囉
4K同above 60 fps/120hz呢啲本來就係高級享受嚟
少人享受到好正常
120hz用完返唔到轉頭
未玩過4k 係咪真係靚好多
我用緊1070ti,隻mon係LG 4K HDR,玩shadow of the tomb raider 好開心喎
反正玩4K唔使開反鋸齒,可以開高尐其他嘢,而隻mon行60Hz時,隻game行超過60Hz係冇意義的

月入,丁長一樣

呢度一堆人 月入3,4萬(2x,3x歲)
條丁 18cm

要行到4K 60fps都唔平啦
30fps既話無意思, 不如玩ps4
60fps我覺得係PC既最低要求
唔係不如玩PS4
電腦mon又唔係電視咁大
4K都唔明顯
我寧願再高啲fps keep 1080p
電腦mon 4k明顯的

同埋電腦都可以駁電視
4k mon同4k tv我都有

只係覺得遠睇同近睇的分別

特登買咗隻X900E嚟打戲睇木機
4K好睇你隻game/source本身對4K做得多唔多功夫
Blade Runner 2049同avenger, wonder women 嗰堆4K係J到出血

Game嘅話Tomb Raider, Witcher, COD, MHW都係正
1070ti 推到 4k 60fps HDR 仲可以再開高其他嘢

求 settings
我用2K MON, 但打機通常行1920x1080 window mode
咁樣點計?
計 1080p

steam 會喺遊戲背後收集數據
我好多game 未玩,遲吓平d先買

Shadow warrior 打咗75%

Shadow warrior 2 又未玩

剛買隻Arkham Knight 又未玩

仲想重玩超高fps 4k mankind divided

推到好後都未玩到AC Odyssey

同埋同上集太似,唔係太有衝動即買,等大家debug完先
個mon用左6年都未壞
送畀明愛
顯你老母示卡
訓撚醒未
成日講到pc可以幾靚幾靚
原來都係得個講字
以為你小學生,顯示卡
一係顯卡,一係display card
你出返去先
仲未計d 傻西3 個mon 大黑gap 打機,扮晒享受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞