用 PC 4K 打機有幾多人?Steam 數據指出:全球唔夠2%

349 回覆
123 Like 2 Dislike
其實真正會咁HARDCORE去追卡UPGRADE玩真係唔算多人
我睇法係依家會玩4K GAMING個班人都係最肯駛錢個班,啫係會追埋4K GAMING MON等硬件去砌成SET玩
31吋容乜影近視
窒到你想喊咁囉 總之
mon幾吋先夠

你計吓PG27UQ + RTX 2080 Ti x2 要幾錢
剩係呢幾件嘢夠砌四部普通gaming pc

未計其他配件
識有個Frd部電腦勁廢
打pubg如果佢附近有人, 部電腦就會開始勁疾(視線睇唔到都會疾, 因為個電腦load緊果個人既movement)
次次一話疾過一陣又真係有人, 算唔算hardware cheat
其實唔係多人先窒 係多人做動作先會
我部廢機跳大場可以最高紀錄30秒唔洗郁

反而十個八個伏地魔係好順咁比人陰死
20-24吋
你話玩投影我就收收皮先
我真係on 9 果個
開cheat 間中玩下撚下人唔出奇
慣性開不如唔好打
就好似考試要出貓我直情唔讀
FRAME數真係大過RESOLUTION喎,我都會係咁排
咁有錢嘅毒撚又唔多嘅
4k 27/32吋差不多
咁事實無錢的毒撚係佔大多數
其實係咪隻隻game 都要144?

我覺得其實60以上都已經可以,當然推到144就更佳
無野無野
用5120 × 2880打機試下
vr先仆街,5120*1440 / 8192*2160要80/90/180fps
未計aa,fxaa/smaa/txaa/dlss唔用得 (會矇),一定要msaa 2x-8x / ssaa 1x - 2x
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞