2019 HKU Taught Master

682 回覆
7 Like 13 Dislike
連登仔又話master冇用嘅
有無人報左housing management?
無知一問
HKU Interview係咪全部都用英文
你有見過HK d 大學用中文interview ?
Degree interview 大部份都用英文interview
何況master ?
我in得一般般應該冇乜機會,準時10mins 趕我走,大家加油。香港有冇其他可以考到牌嘅路
另一個taught master post 啲人都話幾chur 不過唔係好評論到自己點 啲問到都幾personal同cv-based

知唔知佢in幾多人左右
Clearing Round先報係咪收硬皮
利申今年bachelor year 4想報CS,本科非engine,搞support document搞勁耐
你想報咩 master ???

我都係CS Year4 , 你邊一間?
無知一問 其實taught master係咪肯比錢就有得讀 我今年final year 報左criminology
跪求解答
想報MSc(CompSc), General Stream
而家係poly讀緊,仲有無機?
想問問HKU criminology master
今年有有冇面試同筆試
之前search過早幾年有
佢個網寫有面試同筆試
聽講HKU Master CS 好多人想入
特別內地人 ...
我都有報MSc(CompSc)
想問巴打
佢要2張reference letter
其中要一張老細寫
咁另外個張係咪要返去搵professor 寫?
我今年final year
所以兩張都係professor 寫
如果巴打咁既情況
應該兩封最少其中一封係老細寫
可以兩封都係老細寫
理論上你應該唔會得一個上司掛
應該唔會一定要你返大學搵professor
最穩陣都係明天再打去問
hku data science終於收到interview通知
係咪已經係係clearing round?
MIPA
兩日內收到mstat同埋mdasc interview通知
好多年冇計過中學程度以外的數, 想溫下書做吓數. 有冇朋友可以指點吓出乜topic?
咁快手😂😂😂 恭喜哂!
封email應該有寫溫邊兩本書
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞