2019 HKU Taught Master

682 回覆
7 Like 13 Dislike
咁樣就不明不白了 你ug讀乜
我得2nd low都有 unofficial offer
仲要ug 讀d完全唔關事既科
不過我個 background 係有少少特別
有無Msocsc Counselling 巴絲收到provisional offer? 28 deadline 我一份文件都無交就叫我in, 星期二in完星期五就出左provisonal offer但我重差一封reference letter未搵人寫好驚入唔到
Msoc sci 所有科都係cap水架
我另一個program都係過兩日就有
收左provisional offer先再補返就得
最好就有ref啦...無嘅話可能都有計傾
有冇人報HKU MA Applied Linguistic?
知道競爭大嗎?
有無人收到bs env offer?
乜都無
Poly U : Master of Science in Facility Management
vs
City U : Mast of Arts in Housing Studies

兩間的recognition各有不同,共通點是IFMA都認可。

查實兩者讀的野有咩分別?
出路有咩唔同?

求指點迷津
個人覺得cityu housing有用啲,起碼可以入HKIH (宜家個會未被重視,到有得發牌就會好啲)
如果報Poly FM 不如報Poly real estate
想問下大家報完hku後,可以點check個status
我只係去到upload文件個介面

定係冇得check架
巴打都收到mstat unofficial offer?
巴打犀利呀 2科都有offer?
yes
我諗應該有唔少人都係咁
DS 應該真係做緊RELATED 先有得IN
有冇巴打收到criminology interview?
其實master in urban planning係咪難入?好想讀planning
今日晏就收到電話
HKU ?
SOR 睇錯
唉我末收到INTERVIEW通知
巴打pt定ft?我估應該啱啱開始call架啫
要等4個星期先出offer😪
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞