2019 HKU Taught Master

682 回覆
7 Like 13 Dislike
讀得幾開心
利申今年grad
恭喜哂!!!
有無咩科特別難搞
有無咩要注意下
求指點
係呀 俾個professor拖到30/7先出推薦信俾我🥺
你咩background先
So-sci既科全部唔洗考試,present+essay就搞掂 我覺得幾好
有科core 7014會比較多野溫 不過都唔算話好難

最緊要搵到好隊友 因為都幾多group present/report 我果屆都聽聞有唔少自由騎士 或者係是但做 做pat屎出黎果d
小弟part time, 收工要扑過黎
師兄想知7018同7019兩個要出field嘅邊個易搞啲
文科底, 我都聽聞過7014 好伏(不過core 無計)

估唔到讀到master 都仲有自由騎士...
我係驚要同大陸人一組
7019 感覺好似好d..7018 玩到下年都仲有堂要上..
7018唔洗上堂嫁,次次都係出去睇野 同埋都幾flexible既 你鐘意sign up邊個活動都得,總知你畢業前去夠次數就得
其實個人係比較中意7018 多D, 不過見到7019 少堂同好快讀完
thz, 我會諗諗
有師兄你呢句都安心d
想請教多少少 你揀dissert 定project?
Lm下年報envm
見到有人話唔洗in 有人話要
想知有無準則?
有冇CHING 知道orientation 有咩搞 個日有野做唔想去
佢個課程說明會有講邊D 要IN, 巴打咩BG?
八大full time 讀相信係唔洗in
大陸u 及top-up 就要
有錯請指正
有冇english studies full time同學
Part time here 都有機會一齊上堂
依家讀緊細電 想將來讀個triple e
有冇師兄分享下好唔好
second low收唔收 有冇written test之類
同學
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞