[PC] Rainbow Six: Siege 集中討論區 #9

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
同埋team kill可能係你封左唔該封既牆 死多幾萬次就知邊啲要封邊啲唔封得
我覺得打rank練得真係快過打普通
不過正如上面巴打講 troll自己唔緊要 唔好troll到街場
最緊要搵到4個肯比自己troll既隊友一齊打
冇錯 rk係進步得快啲 但係地圖都未熟就去打rk真係博屌 仲記得有場個新手攞左大炸 明明可以係天台落去外面燒 結果完場都未燒到個牆 仲比人介頸 所以你雷就揾自己啲朋友5排 唔好害到其他人
隻game最大問題係casual同rank時間唔一樣
點/spawn又唔比你揀 想練都無得練
Agger
成個流程到打嘅場數都唔同

唔明點解要咁分

就算你休閒迫自己快想3分鐘內攻,隊友都唔會理你
但係Casual同Ranked啲時間睇齊嘅,新手就更難入局
錯啦 rk時間好急促 老手都未必捉得緊 新手更加唔洗講啦 都未入到點就超左時 唔好講話咩捉打野嗰啲
所以咪係問題囉
想係casual練打法又唔知守邊,唔知spawn邊
去rk練打法又雷到人
關事咩,老手就唔會排到我呢啲新手啦下話。
點troll 到各位老手大哥啊
welcome to beta ranked matching system, by ubisoft
本身隻Game已經好唔新手Friendly,覺得Casual個時間維持而家咁會有助新手探索

但係同意應該Casual都有得揀Bomb位同Spawn位,淨係開場前有得望下個地圖已經抵屌
單排又比人屌,搵人5排又比老人屌新手唔好troll人 怕得罪大佬

招新手組一齊打rk又比呢位巴打屌雷人。
真人唔撚明
Rk唔勁就唔好上網搵人打喇

單排/同fd玩咪算

好多人對勝負好上心,就算休閒上心都見唔小
單排又話雷人。。。屌點啊
晚晚都同fd 子四排rank 搞鳩玻璃心中國人
識玩
唔用d咁重戰略價值嘅角
咪冇咁易比人話雷囉
睇下啲YouTuber介紹個啲新手英,盡量都唔打roamer 同 唔揀爆破手。呢排玩rook, 放完甲就可以專手玩地圖 又有ACOG,唔錯
攻我就玩鎚佬同buck

玩到孤兒咁都冇人屌
一齊組啦巴打
呢排bf5緊
我地三排,男朋友三好玩咩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞