[PC] Rainbow Six: Siege 集中討論區 #9

1001 回覆
9 Like 5 Dislike
Lion同jackal唔同野黎架喎 點樣改到jackal咁
郁左就ping一下但唔持續咁掛
Lion係高段位的確好強好難搞,要改都合理
Glaz就冇乜意見,每次Glaz改一係就好勁(現在版本),一係就好弱冇人玩(上個版本),永遠冇中間點
有無人可以教我打機
卡住喺黃銅上唔到牌
1,戴耳機練聽聲分方向
2,練準心長期放胸口對上少少
3,打獵恐同休閒背地圖
4,覺得後座力太大就先練紅點,習慣再練acog
5,揀角要睇隊伍,例如打大圖無人捉打野,要補位

利申 打休閒,早兩季打過半個月1x場 rank係黃金唔記得3定4,唔知算唔算中規中矩
4. 盡量用Reflex或者Holo
rather than 紅點
你一定未入過discord
所以我一定唔會用main account單排
今晚打英國大學聯賽(USL), 求高手指點。。。利申:pro league 規則
驚到pk
你咩Rank
金3, 人地成隊金至白銀2 ,我地一隊金
咁嘅話,溝通、耐性、等隊友、Always pre-fire、記得用Gadget、gather info before taking actions
有諗過用Clash 幫隊友, 自己本身唔係roamer ,anchor多,唔知用唔用好,Clash都叫識用
睇場,真係成隊金嘅唔多建議用,因為隊友未必捉到個靚Timing或者有意識去幫Clash
倒不如揀隻Doc用ACOG夾硬對槍同埋補下血,用Lesion扔下針拎下Info好過
之前都試過就係有隊友跟係我後面一齊打,都唔係次次殺到,好靠後面個個。同埋人地一用cap counter我就pk
Clash最重要係可以單人阻止一個方向嘅進攻,畀到好大壓力對手同拎到好多Info
但係隊友唔識幫嘅其實同打少個冇乜分別,倒不如拎隻三甲嚟攞資訊同對槍

防守嚟講記得Mira、Echo、Maestro屬於同一類別,幾乎每一場都最起碼要拎一隻
如果你哋隊好著重穩守嘅可以長期拎兩隻
報位,報位同報位,比咩人殺,殺左咩人都要報
點解唔scrim吓先
臨比賽前先問
初時練啲射速快嘅槍用4倍好辛苦
例如twitch把Famas
我自己新手個陣就紅點練起,覺得幾ok
不過長遠都係用翻4倍最好
Holo唔太中意,無實際比較,但主觀覺得好擋畫面
4倍
我都係用2.5倍ACOG
係insurgency先用四倍鏡
紅點主觀覺得都擋畫面
其實鏡呢d都係睇人架姐...個個都有自己喜好架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞