酒店實習jj 邊間酒店最伏

187 回覆
4 Like 0 Dislike
有無女職員圖
千其唔好做悅來酒店

Details 巴打中左咩伏

讀緊
讀到想quit

認真,呢行真係好唔專,好華麗同時好cheap。我勸你努力d練好枝筆去考mt, ao eo 好過,intern就試下泰國果d,番支那都好過係icon做。

利申:16 grad

已經做定準備同儲Network轉行
好可能全職Freelance
係好廢青
但起碼自己鐘意同有翻work life balance(好重視)

同埋freelance都維到生活嘅,依家人工都叫過得去
利申仲有幾年先Grad

Hotel啲人

巴打做邊行freelance咁勁
下,麗C卡移動咁差既咩?我好耐以前番banquet都覺得幾好玩丫
同埋本身好鍾意依個brand,特別係個獅子logo
同埋佢講到有好多magic moment, canteen好似有本野講D員工近期為客人做左咩野令佢地巧感動,睇完我仲覺得依間野唔怪之得ranking咁高啦

有冇多D內幕野爆

做得開心係好既
但係我聽幾個frd做都唔開心
另外 佢間賣咁貴個brand咁high end係guest experience度一定要做得好好啦 我覺得唔係員工特別有心為客做d咩 而係佢地無得唔做
千其唔好做悅來酒店

早幾年熊貓intern學到好多野喎

不過聽聞呢兩三年好似轉哂人
千其唔好做悅來酒店

熊貓好窮 見到都唔想去做

熊貓好窮 見到都唔想去做

好舊 打錯
fnb堅係伏 由朝打雜打到晚 比人點到周圍去 啲人好似當你有特異功能 可以分身咁 咁岩個manager好似痴線咁

係mo做緊fnb

邊間mo先
我都做緊intern

mo得一間咋嘛
fnb咩位?

Mo
下,麗C卡移動咁差既咩?我好耐以前番banquet都覺得幾好玩丫
同埋佢講到有好多magic moment, canteen好似有本野講D員工近期為客人做左咩野令佢地巧感動,睇完我仲覺得依間野唔怪之得ranking咁高啦

有冇多D內幕野爆

做得開心係好既
另外 佢間賣咁貴個brand咁high end係guest
experience度一定要做得好好啦 我覺得唔係員工特別有心為客做d咩 而係佢地無得唔做

基本上間間酒店都sell guest experience 同懶係讚員工咁架
諗起以前日日要早勁多等𨋢 又慢又百幾層又壞既員工𨋢 就想死##lame

有冇多D內幕野爆

做得開心係好既
另外 佢間賣咁貴個brand咁high end係guest
experience度一定要做得好好啦 我覺得唔係員工特別有心為客做d咩 而係佢地無得唔做

基本上間間酒店都sell guest experience 同懶係讚員工咁架
諗起以前日日要早勁多等𨋢 又慢又百幾層又壞既員工𨋢 就想死##lame

上完m43 再番3 樓banquet
係R斯BQ炒散,炒下炒下炒撚左成半年
F&B d人都係串柒柒,好撚鐘意屌人嫁喇
我當佢讀書少、冇收養算

之前返過香港站個間bq,覺得仲衰過R斯
勁多老屎忽炒散串過閪窿
如心

員工伙食可以話係狗都唔屌
我做炒散banquet 嘅 唔知其他部門閪唔閪
但做banquet 嘅基本上係九成大陸婆
都唔撚緊要喇 班人恰人恰到慣哂
如果你又係大陸落嚟嘅 班大陸婆就即刻好聲好氣 你係香港人就咩都唔幫 又多老屎忽對人刻薄
男人嘅話 工作量極大 做到隻狗咁
HKJC intern 兩三個月
返過樓主講既第一間 各個部門都試過下返一,兩日 唯獨最高個個酒吧ozoxx 唔會再返 狗也不屌
fnb堅係伏 由朝打雜打到晚 比人點到周圍去 啲人好似當你有特異功能 可以分身咁 咁岩個manager好似痴線咁

係mo做緊fnb

mo正pk

利申 海外mo intern過
返過樓主講既第一間 各個部門都試過下返一,兩日 唯獨最高個個酒吧ozoxx 唔會再返 狗也不屌

我早兩日去飲野見d人都做得幾開心呀

我早兩日去飲野見d人都做得幾開心呀

我淨係返過一晚,使到我成隻狗咁,點我搬搬抬抬,d野重撚到喊,仲要上落樓梯,跟住屌9我搬得慢

中菜廳D野重到仆街

Poly酒店學生有得揀做其他酒店啦
只不過有hotel icon作為多一個選擇姐

由2015-16開始intake嘅24442-HMH (Hotel Management)硬性規定要喺ICON做intern。

除非出去oversea intern先可以唔洗喺icon。姐係想喺香港做intern?你只可以喺icon

利申:讀緊

Shtm 已grad
而家好on9逼係icon做intern 早兩年仲係可以自己出去揀
更好彩我唔係major hotel

係mo做緊fnb

邊間mo先
我都做緊intern

mo得一間咋嘛
fnb咩位?

The Legen-f ucking-dary Hotel
Upper house點同呀....
入都去d同事又索又正 放工又一齊去玩
有錢仔入黎識人屌女 又寫靚自己份CV
抵到爛啦

有咁正咩upper house
有同學係個度做好似無特別開心啵

想知upper house邊度有靚女/靚仔
咩部門
Upper house點同呀....
入都去d同事又索又正 放工又一齊去玩
有錢仔入黎識人屌女 又寫靚自己份CV
抵到爛啦

有咁正咩upper house
有同學係個度做好似無特別開心啵

想知upper house邊度有靚女/靚仔
咩部門

見親都鬼好abc 唔撚知咩部門
淨係知個個都好淫同好撚串
千其唔好做悅來酒店

今年花紅得1仔 夠唔夠伏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞