酒店實習jj 邊間酒店最伏

187 回覆
4 Like 0 Dislike
讀酒店既不論degree asso space 定ive都要做實習 實習最仆街係低人工 酒店一般都係4000-4500 無論幾星級 無咩例外 不過如果低人工學到野既話都無咁慘 最撚慘係 比人當係廉價勞工 叫你做埋d機械式工作 真係諗番起都想喊
以下幾間酒店屬狗也不屌系列 歡迎酒店界jj一齊講下實習陰公史
1 R 斯
呢間真係伏到無得再伏
無論operations 定 back office 都要每個月去做banquet F&B 即係去宴會廳做侍應 唔係西餐咁簡單 係人地結婚呀乜乜柒柒活動 你諗下成盤中湯抬係手到就知幾撚慘 而且聽講人事好差
2 新蒲x 某酒店
狗也不屌系列 低級扮上菜 自助餐cheap到嘔 見佢出優惠like facebook 有7折真係知咩事啦 有個兄姐係個度做話比人呃左去做bell 之後唔撚理佢係咁射波女仔一樣都要日日搬搬抬抬 真係無人性
3 所有酒店既F&B
一入去就當係呀四 所有搬搬抬抬都要做 有d都要著高跟鞋行黎行去 如果同事差既話 心靈脆弱d都跳左樓
我相信仲有千千萬萬間伏撚酒店offer撚狗intern比人 歡迎同行jj分享你既悲慘故事令更少人中伏
真心無人理
睇你係做咩酒店架姐
你講到新蒲崗個啲都唔會好得去邊啦
做大檔/五星級其實唔錯
係辛苦嘅 不過做慣都ok
睇你係做咩酒店架姐
做大檔/五星級其實唔錯

巴打做過邊間
4,5000蚊做幾耐?
R斯真係史上最伏
唔撚怪得阿豬阿狗都請 公廁酒店

利申:做左一個月之後走撚左
做waiter都要讀個degree做乜撚
4,5000蚊做幾耐?

4-4500 係月薪
合約大約3-6個月啦
R斯真係史上最伏

你係intern定full time?
但好多瑞士好勁既大學生都黎做
仲會貼好多錢租屋
不過佢地本身有米
做waiter都要讀個degree做乜撚

無計
有時搵intern搵搵下得番F&B揀
不過我未唔好彩到要做侍應
外國intern揮手
接受唔到香港d intern價
外國intern揮手
接受唔到香港d intern價

外國有高好多咩?
我見新加坡都係五千到
R斯真係史上最伏

仲會貼好多錢租屋
不過佢地本身有米

Intern
佢地覺得R斯個朵響
佢地咪又係搵瑞士果啲笨 咁遠返黎又係做F&B
係hotel icon intern 半年
做Hotel intern 有錢
做Hotel intern 有錢收咪算好囉 做其他嘅intern 撚有錢收呀
睇你係做咩酒店架姐
做大檔/五星級其實唔錯

巴打做過邊間

中環大檔
R斯即係九龍站個間?
個間真係公廁黎 乜9人都請

而家做緊?

而家做緊?

2015尾做完
R斯真係史上最伏

仲會貼好多錢租屋
不過佢地本身有米

Intern
佢地覺得R斯個朵響
佢地咪又係搵瑞士果啲笨 咁遠返黎又係做F&B

你做一個月走左 咁咪要搵過份再計過?
做Hotel intern 有錢收咪算好囉 做其他嘅intern 撚有錢收呀

你講邊d先
但酒店做完都係會乞食

而家做緊?

正定唔正先
海港城果間唔錯
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞