酒店實習jj 邊間酒店最伏

187 回覆
4 Like 0 Dislike

呢間無得彈啦
上次去住 同d員工傾計
原來係trainee黎
話日日番黎都真係開心
呢間poly自己搞既 唔會糟質d學生
長工都幾好 識朋友係入面
做得開心 人工又高

平行時空咩屌你老味
間野出哂名壓昨學生

真心?對學生好就比佢哋自己揀留喺icon定出去啦

痴撚線
D人話9知你邊到黎丫
唔會糟質你
狗唔笑人都吠
頂樓要落場 照出4500都叫良心企業你真係做撚埋我果份

P.S 識朋友
r斯即係邊間

瀨C卡已頓
拿最好pay一定係迪士尼d酒店,出返時薪$55比你。

呢間無得彈啦
上次去住 同d員工傾計
原來係trainee黎
話日日番黎都真係開心
呢間poly自己搞既 唔會糟質d學生
長工都幾好 識朋友係入面
做得開心 人工又高

平行時空咩屌你老味
間野出哂名壓昨學生

痴撚線
D人話9知你邊到黎丫
唔會糟質你
狗唔笑人都吠

P.S 識朋友

中菜廳D野重到仆街
外國intern揮手
接受唔到香港d intern價

日本
有無巴絲仲做緊RC
有無巴絲仲做緊RC

識有fd做緊
拿最好pay一定係迪士尼d酒店,出返時薪$55比你。

係 同埋迪迪尼係resort / family hotel
所以d客應該友善d
不過重點係 時薪有55蚊就算番工好辛苦都起碼仲有point可以安慰自己

痴撚線
D人話9知你邊到黎丫
唔會糟質你
狗唔笑人都吠

P.S 識朋友

中菜廳D野重到仆街

Poly酒店學生有得揀做其他酒店啦
只不過有hotel icon作為多一個選擇姐
Upper house點同呀....
入都去d同事又索又正 放工又一齊去玩
有錢仔入黎識人屌女 又寫靚自己份CV
抵到爛啦

有咁正咩upper house
有同學係個度做好似無特別開心啵
下,麗C卡移動咁差既咩?我好耐以前番banquet都覺得幾好玩丫
同埋本身好鍾意依個brand,特別係個獅子logo
同埋佢講到有好多magic moment, canteen好似有本野講D員工近期為客人做左咩野令佢地巧感動,睇完我仲覺得依間野唔怪之得ranking咁高啦

有冇多D內幕野爆

中菜廳D野重到仆街

Poly酒店學生有得揀做其他酒店啦
只不過有hotel icon作為多一個選擇姐

由2015-16開始intake嘅24442-HMH (Hotel Management)硬性規定要喺ICON做intern。

除非出去oversea intern先可以唔洗喺icon。姐係想喺香港做intern?你只可以喺icon

利申:讀緊

佢又點會咁捨得俾你出去做
喺ICON 唔係唔好 不過有得揀緊係想去啲再大嘅酒店啦

巴打係做緊定讀緊?
下,麗C卡移動咁差既咩?我好耐以前番banquet都覺得幾好玩丫
同埋本身好鍾意依個brand,特別係個獅子logo
同埋佢講到有好多magic moment, canteen好似有本野講D員工近期為客人做左咩野令佢地巧感動,睇完我仲覺得依間野唔怪之得ranking咁高啦

有冇多D內幕野爆

佢地recruit 賣哂廣告要請人
緊係要hard sell 下
乜9位都請 啲人係咪走哂?

由2015-16開始intake嘅24442-HMH (Hotel Management)硬性規定要喺ICON做intern。

除非出去oversea intern先可以唔洗喺icon。姐係想喺香港做intern?你只可以喺icon

利申:讀緊

佢又點會咁捨得俾你出去做
喺ICON 唔係唔好 不過有得揀緊係想去啲再大嘅酒店啦

巴打係做緊定讀緊?

讀緊
讀到想quit

認真,呢行真係好唔專,好華麗同時好cheap。我勸你努力d練好枝筆去考mt, ao eo 好過,intern就試下泰國果d,番支那都好過係icon做。

利申:16 grad
海港城果間唔錯

Marco polo?

3寶都好似得3500炸wo
不過氣氛都算好 係做得幾開心

HK果間 我覺得真係無朗廷咁好
乜都話唔得,同埋好似偏向like 大陸人咁
fnb堅係伏 由朝打雜打到晚 比人點到周圍去 啲人好似當你有特異功能 可以分身咁 咁岩個manager好似痴線咁

係mo做緊fnb

邊間mo先
我都做緊intern
千其唔好做悅來酒店
fnb堅係伏 由朝打雜打到晚 比人點到周圍去 啲人好似當你有特異功能 可以分身咁 咁岩個manager好似痴線咁

係mo做緊fnb

邊間mo先
我都做緊intern

mo得一間咋嘛
fnb咩位?
香港mo有3間喎
香港mo有3間喎

正常人會叫另外果間做landmark
酒店bc撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞