好掛住教主 近年新iphone冇晒吸引力

180 回覆
854 Like 38 Dislike
lag機 笑死 pubg開60fps 反鋸齒都無lag過

日本人 美國人都係iPhone 台灣人都超過5成人用iphone 日本人又坐井觀天?

係得港豬咁on9 3星 lg當香港人狗咁撚都仲買
google pixel又無行貨
大陸機又有免費國家級雲端

android?

無錯 每部android都以iPhone做假想敵已經輸左
apple發表會都淨係同自己上一代比較 佢要既係做比上一代更好既iPhone
其實touch id可以唔set密碼同指模,就咁按home鍵一下就可以解鎖,即係隻手濕唔濕都解到鎖,face Id 有冇得就咁用手亂撥就解到鎖
好老實講
呢幾年iphone真係無咩大改變 6,7,8基本上同一個模黎
係升級下個死人鏡頭同粒u 係得x叫做有改變
教主死前重話乜尻手指係最好既接觸工具 唔撚洗整筆
又話咩大moon唔好渣手 iphone4,5既size最好
結撚果出大moon又整枝筆

你班idog繼續打飛機啦
講真 順既os 原生android一定唔會輸
講鏡頭屎為又正過你
講電 e家好多an機都4千機起跳
跟本唔知班idog重可以拎乜打飛機
5個時班on9 夠話淨係拉長部機冇撚用啦
之後咪又係買
基本上都同意
除左face id我個人使用感想係好過touch id既
手汗撚
android本身好撚多問題喎,認輸啦唔好口硬喇
有咩問題講出黎先得嫁
是尻但講完加個笑樣有撚用呀?
其實電話教主死後都唔乜大突破啦 唔係淨係apple
不過無乜突破都係好事 大家唔洗一年換一次電話
明明apple電話用幾年都ok
諗返以前3gs 4 4s 5果期真係大把人部部追
唉,依家apple 出電話都係出全熒幕,home 鍵係唔係唔會再出架啦,我中意home圓圓的手感
用全熒幕無制㩒唔爽
a12 bionic 7nm technology, 真係世界級芯,已達到技術樽頸,相信未來幾年唔會再有更幾細既技術,而且fab芯片既價錢好高昂。

追求性能係好,但市場明顯更期望功能,畢竟我地係用戶。有高性能,冇新功能,而又令價格大幅上漲,係令市場反感既因素。
其實每次都新functions都有人屌
咪又係咁

iphone4s:屌你出一模一樣把撚
iphone5:屌你好撚貴
touch id:屌你無撚拿拿搞咁野做乜鳩 slide unlock咪仲安全 如果有人砍左你手指你食撚得屎
iphone6:屌你出薄機做乜鳩
iphone8:屌你而家先黎搞無線充電
iphoneX:屌你M字額
face id:屌你麻鳩煩用touch id好過啦
apple users既消費力高成android users成倍就一野收哂皮
唔怪撚得之android班廠商永遠要跟住apple條尾做人
因為佢地用家度縮
其實係唔值咁貴就真
啲on9以為發展同設計係一年一年咁做咪由佢,唔洗咁真心解釋
無錯 極on9

而且而家d IOS
點解打密碼同touch id唔可以共存

Apple而家真心on撚9
d野整到越黎越唔方便
熄wifi bluebooth又係世界級on9代表
譬如好似之前note7咁搞到全球回收,飛機都唔畀上,之後你會唔會繼續用三叔
大陸堆機更加唔洗講啦開晒後門畀大陸
剩番sony nokia果啲叫好少少都要裝防毒搞到同電腦一樣,咁你話點用得落手,除非部機完全唔入信用卡資料唔入個人資料嘅啫,咁嘅話iphone jb都一樣有晒an機啲功能啦,咁又有咩咁特別要用an機
5s永遠第一
我愛細機
希望apple聽到細機迷聲音
之後再推細機
佢出勁粒u係想推machine learning
由上一個wwdc開始已經知佢想將machine learning嘅技術推畀developers,等佢地推新功能
其實依個方法好過推硬件嘅新功能,事關電話變到大mon又要塞電,其實已經冇咩位可以加硬件嘅功能。所以佢先要推Apple watch,就係將啲硬件嘅功能分散出去周邊產品,電話係做成個portable產品嘅中央處理。當然係profit上亦可有增長,一舉兩得。
蘋果一直玩嘅係生態圈,iPhone唔係一件product,係product嘅一部分。
之前wwdc又係有提會將iOS app同時用係Mac到,依個明顯係想講佢未來係要將電話同電腦嘅功能互補,你係電腦做到嘅處理,佢會想係電話都做到。而電話玩到嘅功能同遊戲,佢想電腦都做到。(ps:有報導講過蘋果會自己design埋電腦粒chip,噉就更加證明到我嘅諗法)
你真係講到apple唔會拎你d個人資料咁
你iphone 比你jb埋用唔用到快差?用唔用到nfc sim先?
只有一樣快差都夠屌打你ip啦
重有 唔好唔記得IP D尿黃MOON
功能 三叔有水冷玩下 起碼叫有D新創意
IP自7開始唔多見有乜特別 (得FACE ID)

再黎 講埋黎緊既5G
大陸屎為粒u開始有得試5G
APPLE自己整既U呢?
呢一點又可以屌打你啦
單手操作勁舒服
條邊又靚
以前㩒一下就熄 依家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞