[長文多圖]viu tv香港電視台造星節目竟然以大陸人優先?

1001 回覆
382 Like 11 Dislike
有時差
游大東:咪撚賴落我到

遊大東有講過係9展搞?係抽飛?
唔好係度避重就輕啦

當初有幾中意呢個節目 依家就有幾憎呢個節目
起勢奶啦viutv 最好係大灣區奶到塊地返黎 然後成個台搬上去做「大湾区卫视」啦dllm
佢地最撚鐘意
做錯乜撚野就講唔好話班仔
但佢地就最撚鐘意推班仔出黎救火
Viu成班垃圾
之前on9賽制foul晒d有料既人
已經減少左好多追呢套野既熱情
依家仲搞壇咁既野
其實本身開gp果d我都算啦
(雖然佢地咁樣有d做cheap自己)
但見到果位係大陸好紅既旁白
咁樣只顧佢大陸同胞既fans
當香港fans係臭4
真係好唏噓
岩呀,大陸市場大
祝你好運啦

轉頭花姐又整單咁既野
令人好懷疑究竟佢地對香港fans係點諗
其實都唔一定要香港獨家之類
但起馬做到同步啦
依家咁我只會覺得香港係一個跳板
短時間內整幾壇咁既野真係好失望
而家唔想再聽到文卓森把聲
其實除佐個爱国尊重私隱嘅OT之外 大家都冇話嬲其他仔 所以唔明佢講呢d做乜9
監制係過左差唔多就快一日先表示唔知決賽詳情未公佈
咁花姐知唔知點解得支那人有group 香港觀眾無group呀
見到佢地係咁推班仔出黎救火真係

我係唔會怪班仔,但咁樣做真係好樣衰
製作組扮fdly同網友interact 搞出禍
viu tv
係囉
同埋就算公佈咗,又洗唔洗咁貼心專登叫佢地落黎
試下唔好講跳板
係踏腳石pls
最後都係未正式公佈
本身呢個時間我已經轉咗去viu睇緊韓劇
而家都忍手唔撳
viutv我屌你老母
好矛盾,想支持班仔但又唔想聽到果條旁白既聲,點算
CCTVB都叫擺明句馬奶共啊
係個CCViuTV就陰啲陰啲奶以為無人知
你地仲無恥過TVB
唔該唔好再扮本土!
算啦
我最鐘意嘅travis已經foul咗好耐
b組又走咗咁多人
都唔知睇嘅意義係咩
其實係,但lokman同肥仔仲係到
係ig打下氣支持下就好喇 唔好貢獻收視率
viu仲要用本土個名黎返大陸搵真銀
唔係仲睇呀嘛
我幾咁鍾意Anson kong都決定唔會再睇
大湾区香港市得個700萬人
中国仲有13億人
一人睇一秒廣告費都fatfat
係facebook見到個留言好正
叫大家要睇就上b站睇
反正viu覺得成條片俾人偷咗都唔存在版權問題
兩日討論無人提過游大東都可以賴落人度
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞