[長文多圖]viu tv香港電視台造星節目竟然以大陸人優先?

1001 回覆
382 Like 11 Dislike
刪微博gp
真誠道歉
踢走文卓森呢條仆街(我知好難)
仲有我覺得香港節目就要香港人優先,我個人係唔接受一視同仁
本來呢個節目係要為香港造星,關強國人叉事呀屌
仲玻璃心過強國人

個節目喺香港收視又唔係高, 難得有條大陸水, 緊係sell左先
香港個market 咁細,d參賽者真係喺大陸一炮而紅既話差好遠,緊係招呼d大客先

你睇之前 Fred, 大台出黎又多fans, 而家屎都無得食

自己本地電視台優待外地人,不滿合情合理,你都可以話係玻璃心,你係食懵左定食開二手飯呀
都公佈哂俾大陸人聽
睇真d,個旁白森都自認開gp係福利啦
點樣叫一視同仁
肯定係做慣狗啦
Viutv員工:打幾隻字應酬下又可以準時放工
我要回應啊viu!
佢就係唔一視同仁先搞成咁
咁開tg gp個班係咩
又唔洗咁極端完全唔俾大陸觀眾入場睇show

始終做節目梗係越多人睇越好

只係唔想佢哋特別please 班大陸觀眾姐
刪左個微博group佢其實大部分人都會收貨啦

再搞落去,之前累積左的人氣好快清袋
刪左得罪個group成300個
一陣影響返大灣區咪仆街

邊有咁多啊,好多都係參賽者同幕後
毒果開始幫viutv 轉移視線
即時新聞係咁出個騷既新聞
完全唔報導醜聞
其實佢地夠唔夠12歲
點亂踢人?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞