[長文多圖]viu tv香港電視台造星節目竟然以大陸人優先?

1001 回覆
382 Like 11 Dislike
難得追一個節目結果搞成咁

我都係 之前仲講過好開心有呢啲節目

我都係而家搞到咁

求下viutv出黎救火
輸邊個都唔應該啦
你整個賽制出黎邊會assume咗邊邊輸
而家花姐你鐘意嗰組啲仔俾人foul就喊哂口
節目入面講架喎
係咪真係睇死我地唔會罷睇
一路都有呢個講法啦
來源好似係劉美君live?
根本唔想道歉
節目出殘體無問題,fb live係用黎live 微博live 無問題,唔知點解決賽係微博個私人group 到爆都無問題
Viu 仲可以話決賽資料稍後公報,你咪係微博公報左囉
先兩日先話好青春 好耐未試過咁樣追星法
點知今日就
節目入面啲導師鬧緊換唔換賽制個陣講架
見到d人話好小事姐咩小題大做就覺得好失望
唔係大小事既問題
係原則問題

可能我太認真同投入套野

但個重點唔係佢有冇開
而係喺呢個時候有人話內地好多人鍾意佢,叫佢開微博
我會覺得嗰個人特登咁講
oh i see
我都覺,特登攞嚟嘈
仲有人認為viu tv係香港電視台清泉嘅人真係好天真好傻。
天下烏鴉一樣黑,viu tv都未開台嘅時候,nowtv一向都有同中國合作,好似now芒果台、海潤台、jelly台等,唔係真係以為佢嘅時事以及娛樂綜藝做得比無線好就等於同香港人同氣連枝?大家都係商人,做慣勝利球迷,見有話題就做,唔會睇得咁有社會責任,亦都唔會諗得咁長遠。
雖然我唔算好投入套嘢
但香港人咁冇原則真係令人好氣憤
其實嗰啲人係咪真係了解成件事先
on99行出黎扮哂清口咁
踩到上心口仲話好小事啫,foul咗佢自己鐘意嗰隊就好大件事日嘈夜嘈
其實我覺得要將5人調去另一組呢個做法好仆街
就算B羸都唔會想佢地有5個要去A
好有拆散家庭嘅感覺
乜道歉真係咁難咩?
定驚得罪中國班人呀?
我都有小小呢種感覺
好似俾佢地講到係自己太敏感太小器咁
無覺得佢係清泉
但開頭只係唔想一台獨大,同想香港真係有自己嘅偶樂事業同星
點知俾人當狗咁撚
柒到甩轆
月腦諗下香港連一個垃圾tvb都養唔起
憑咩覺得生意佬會一心擺晒d雞蛋喺個細籃度

hktv如是 楷仔算死草就更加
劉美君個live
我都覺,無啦啦調走人都會影響大家既情緒同表現啦,話哂都一齊夾咗咁耐
仲有被遺棄嘅感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞