[長文多圖]viu tv香港電視台造星節目竟然以大陸人優先?

1001 回覆
382 Like 11 Dislike
Viu都係奶共架啦
依家班老婆 , bb 豬 杯葛連登討論區有鬼用?

最直接方法係唔係上佢地ig 討論/問清楚佢地班造星呀?
理論都要對家有回應
佢地比人係咁追擊都係覺得無問題
睇左幾版,至撚好笑係好多而家先醒碌柒Now係支那向!!!

我9錢都屌到口臭,有心既Trace返碌柒買8號仔以黎係靠邊支水谷起!!!

淨係Viu開台我已經屌不過係包裝靚D既維撚台,開台除左幫手育成港豬熔合變支那毛色喪屍,同時亦幫共狗輸出一個FF河蟹香港市去外國華人社會,你地依家仲未知佢賣幾多節目俾星馬美加支那台就TooNaive囉!!!

沒甚麼不對
唔會再睇垃圾ViuTV ,之前世界盃見到譚伯已經條氣唔撚順
根本就係花姐既錯

你地鬧viutv都無用

除非你地想viutv take action炒花姐
佢既失言令公司形象受損
我建議大家下個post改名叫花姐落台

大家唔好引導無睇呢個節目既人鬧viutv
其實viu已經優待左香港人搞粉絲見面會
優待
搞見面會都叫優待
真係當香港人二等公民?
成個見面會一個大陸人都無喎
真係咁優待大陸人當日就會見到大陸人啦
啱呀 返大陸比班大陸雞安慰啦
你噏乜野 呢個節目本身都係香港節目
香港人去返見面會唔係常理?
點解覺得係優待?
節目喺香港播係咪又好優待喇
謝主隆恩
隔離推po唔算小圈子啦
只不過佢哋唔察覺到有唔公平
而放棄向DiuTV表態
反而開Tg 微博group嗰啲就小圈子

明明係屌緊
微博開group小圈子 同埋
大陸觀眾比 香港觀眾 有更多節目嘅資訊
(i.e. Fan Meeting full live, 決賽詳細)
嘅問題

班絲打竟然仲走去開私chat Group偷偷地睇
唔知係咪驚喺到講會畀人屌仲睇

明明大家都係一齊睇同一個節目
究竟有咩唔畀得人知
而要開私Chat group???

直接搬上大陸做啦 唔好嘈
雖然係香港節目
但今時今日點會唔入埋內地市場
主客你識唔識分呀
唔係屌佢入大陸啵 唔好係度扭曲我地
換個角度去睇
如果班中國練習生剩係同韓國fans 開gp傾計,反而冷待中國fans
但之後又會喺中國搞見面會
睇下中國班fans會唔會用好開心咁用優待中國來形容
唔暴動已經偷笑了
優乜鬼野待,本來就應該係喺香港搞見面會俾香港粉絲參加
冇人話唔比wor
都話由頭到尾係屌緊點解有大陸私人谷 仲要係嗰個到發佈啲香港人問咗好耐嘅決賽資訊 而香港人係冇份知 屌你老母
可唔可以追下post
由頭到尾都冇人講過唔俾佢入大陸市場
但而家係偏心大陸人囉
入大陸市場最多咪兩邊同時post返一樣嘅嘢
如果佢哋真係受歡迎到入到大陸市場 我諗我哋都會戥佢哋開心

你係咪真係唔識字 睇唔明大家屌緊啲乜

內乜撚嘢地
啲打手可唔可以有啲新意 覆到悶
梗係知啦

所以我咪話大家應該叫花姐落台囉

唔洗咁嬲 理性討論者

明顯花姐做錯
佢ig道歉講既野都好合理
佢成段所謂嘅道歉
我覺得似聲明多啲
根本避輕就重 提都冇提過有私谷呢樣野 仲要差唔多成個節目啲台前幕後都入晒去
乜你咁影氹?
仲好咁多野者解釋未處理都可以接受?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞