[長文多圖]viu tv香港電視台造星節目竟然以大陸人優先?

1001 回覆
382 Like 11 Dislike
依家班老婆 , bb 豬 杯葛連登討論區有鬼用?

最直接方法係唔係上佢地ig 討論/問清楚佢地班造星呀?
理論都要對家有回應
佢地比人係咁追擊都係覺得無問題

其實會唔會繼續推po,但將佢哋啲賣港衰野貼置頂,然後係個po裡面插viu,推到節目完結,等所有睇呢個節目既連登仔一入個po就知咩事,咁樣會唔會好啲
嗰邊自己咪又小圈子
一句唔啱聽就話你小朋友
好想知佢地有幾老
而家分明傀掛羊頭賣狗肉
咁佢地都覺得無問題
「不切實際」呢個point咪呃鳩d以為自己好高雅脫俗o個d文青白痴仔囉

睇番香港人爭取乜鳩訴求,都會駁「不切實際」

反地產覇權不切實際
反150蝗不切實際
普選不切實際
等等

問點不切實際,唔會解釋,有解釋就乜春「沒平衡各方利益」
d文青聽到呢個term又打哂飛機架啦,覺得自己理解呢個所謂term就高檔過o個d「搞搞震沒建設」既劣等市民

但係唔會睇到香港人生活o係水深火熱之中,鐘意慷他人的慨,自以為咁樣係企左係高地上有好有品格好高質
最撚柒既係,係慷既得利益者慨同時,佢係一毫子都收唔到,到自己利益受損o個時都分分鐘唔識後悔呀
嗰邊又開左新post喇
我覺得呢個提議幾好啊
不過之前推po d人走曬推得好慢
我睇個節目就係想要香港嘅星
都未紅已經北望神州
我唔知睇呢套節目仲有咩意義
Fanboy fangirl有幾恐怖同唔理性都唔係第一日
會員小膠粒你瞓醒未
屌你就屌足你成個post都屌唔完
我只可以講
你有呢啲思想唔好留係香港害我哋
講唔同意見我預咗俾人鬧

我純粹想研究個問題喺邊度

如果個group 個個都可以入, 咁其實冇問題

只係大家之前冇留意到

你無野下話,個微博gp擺撚到明係方便支那人,你都話無問題正on9
咁你咪係fb 同 ig 開個group 加佢哋入去囉
又唔係唔俾你開唔俾你加佢哋入去
究竟個問題係邊姐
你自己唔開就唔俾人哋開

同埋花姐都道歉咗話自己草率,咁仲想點姐?

使唔使好似啲大陸人咁鬧人鬧到人哋要錄片同你地道歉呀

點樣喺fb ig 開gp add佢哋呀,你開個嚟睇下add唔add到晒佢哋?

理論都要對家有回應

其實會唔會繼續推po,但將佢哋啲賣港衰野貼置頂,然後係個po裡面插viu,推到節目完結,等所有睇呢個節目既連登仔一入個po就知咩事,咁樣會唔會好啲
我覺得呢個提議幾好啊
不過之前推po d人走曬推得好慢

果邊好有打手feel,似乎想將呢單野淡化,繼續開心討論個節目
係度推夠哂
有人仲要搶住開po
尋晚已經講緊有好多生面口人入左去
唔講呢壇野對佢地黎丹根本好正常

理論都要對家有回應

係度推夠哂

兩邊都可以推,果邊都要貼俾其他有睇既連登仔知
Agger
其實最重要既係佢保證返兩邊既野至少係平等,特別係重要資訊要同時發佈,fb live 唔會係我地望住佢開微博live

佢講既咩花姐要落台先毫無意義
其實一路都無人講過花姐要落台
係佢自己ff
唔好推
騎劫完個post又用返個個名開
嗰邊又開左新post喇
唔好推

啲仆街野要喺果邊貼返
冇回呀
不過見到有人呢度同嗰度都有回過
呢度係勸我地放棄囉
嗰邊又開左新post喇
唔好推
冇回呀
不過見到有人呢度同嗰度都有回過
呢度係勸我地放棄囉

果到啲人散播歪理,無可能唔回下話
ok copy左過去
啱呀
係度單單打打又唔入黎
等陣佢地以為自己講乜都得
而家已經係咁屈人小朋友、tg group同我地個post係同一堆人
仲有由頭到尾花姐的道歉最多只能代表到佢自己,代表唔到成個製作單位的立場(尤其係Viu班關公,我到而家都諗唔明點解可以on9到咁)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞