[罪大滔天]Sony Xperia 集中討論區 (22)

1001 回覆
10 Like 10 Dislike
就咁睇個樣唔轉更好
Premium 價貴少人買,無 Mainstream Flagship 個 sales figure 仲慘
Compact 係少眾款,XZ2C 好大機會係最後一部。
厚咗又鬧,重咗又鬧
Compact都係少人買
sony想cut好耐
拿拿臨出部S660既中階救火啦
旗艦機又無旗艦GE料,
佢依家一年賣咁多部, 有無成功到? 咪又係無
一年雙旗艦都玩左咁多年,仲係衰緊, 咁即係有問題啦, 咁就要改變啦
點解人地間間廠都係一年一旗艦? 人地唔係白痴GE
砌機咩,話出就出。。。

仲要 sony 食多批 s660? 佢堆 s630 用完先算 la
係都直上 S710 喇 仲 660 咩
邊窄唔窄,LCD定OLED無所謂
最緊要個樣
3330mah 電就話得3000mah 電點夠
有防水就話冇防水
有 always on display 又話冇
香港版6gb ram 又話得4gb ram
關鍵佢次次兩部旗艦自己打自己,仲要個個都知premium肯定係最好料,除咗大部
最經典真係xz/xzp,買xz嘅真係超級水魚,半年部機即刻慘過地底泥。

老老實實,佢出一部中階一部旗艦就已經夠做,c同p跟本冇必要出咁密,2-3年搞一次已經差唔多,仲要出premium果年就冇必要出無印旗艦。咁就差唔多啦。

申利:xz苦主,慘過吃屎
說好的660版xa2plus呢
部垃圾原來有咁撚大威脅
火星人又全家出動
有人直頭講雙鏡獨立晶片係假
擺明係 app 既 algorithm

雖然sony個算法係垃圾,但獨立晶片呢d真實存在既野咁可以比人話係造假

心諗做乜鳩
個好撚勁唔知係咪佢分身黎
只要用返嗰班三唔識七嘅人嘅諗法就理解到

闊邊,吓你望下 Samsung 嗰啲都整到咁窄啦 Sony 仲係一樣樣
窄邊,連 iPhone 都全面屏你上下留咁闊做乜
LCD,間間都 OLED 你仲唔死守乜嘢 LCD
OLED,唔用 LCD 唔買!(雖然 LG P OLED 真係係咁先)
唔轉 design,DKLM 點俾人知我換咗機?
轉 design,DKLM x2 咁柒就咪轉喇 (雖然我都覺)

冇辦法,用 Sony 就是罪大 做乜都有罪
WH-1000XM3粒QN1 noise cancelling chip應該都係假
btw出年粒AUBE改番個apple式既名吧
fusion
pixel 3就前面上下喇叭 先有下巴

xz3 都一樣?

sony一直都有前置雙喇叭
上下對稱美感 防撞
今次肯用圓角 又不會國產機用1080全面屏
htc u12 方角 係做到窄框變左拉長部機
由Xperia mini 用到xz1 / xz premium....
xz2 都算勒,個面都仲feel 到係罪大
xz3 就我屌你咩三叔咁既款
仲轉埋OLED, 咁我仲買罪大黎托咩?

之前又話唔玩機海,
高階(xz) 中階(xa)咪又係半年出一部

早排買左xa2比老母,轉頭你出xa2 plus,
又行返xa1 條舊路,一部plus 打撚死曬xa2 xa2 ultra

睇黎有排都唔駛換,換都唔會換xz series...
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞