[罪大滔天]Sony Xperia 集中討論區 (22)

1001 回覆
10 Like 10 Dislike
次次插pc退出都彈le舊野可以點搞 已關晒所有視窗
其實無咩神奇
https://www.phonearena.com/phones/Sony-Xperia-XZ3_id10947/size
睇下圖就見到,佢係機背中間大部分位置厚9.9
而佢邊位係薄過note 9
(應該藝左1-2mm)
所以點解全世界ge機做到,sony做唔到
其實咁樣係咪迫人買xz2p算
今次仲用埋OLED
黎緊轉會去Samsung算

用過z2依家用緊xz
咁XZ2, XZ3設計原型機點解做到?
(佢最多係個mon邊冇咁曲)

https://www.phonearena.com/phones/Sony-Xperia-XZ3_id10947/size/HTC-U11/phones/10707
樣用咗水漾玻璃、主流金屬框架設計,即係話其他牌子都唔掂?
冇側面指紋,邊位做得太薄,後面都好方便
冇3.5mm,大部份用家已經用藍牙
Samsung OLED 我又冇乜所謂
至慘係今次用 LG POLED
Pixel 2 XL 因為燒得太勁 官方焗俾兩年保養
le 部真係堅柒
基本上等佢放棄Ambient flow先會再考慮
雙鏡下放左xz3邊個買xz2p
係lg poled
係唔係已經冇廠用IPS做旗艦?
2018 sony都會轉曬oled
design係Sony嘅特色,主乜鬼流姐,跟主流我揀其他都得啦
後面好唔好見仁見智,但好影響一體感
3.5都冇,呢個對Sony嚟講執咗佢算啦,Samsung都有啊,又講跟主流,咁買其他都得啦

都未計ROM RAM 單lens ,今次呢部嘢真係唔知想做咩
xxx:呢部又唔係超旗艦
就係其它牌子唔撚掂
跟主流人地樣樣好過你點解要揀你
呢三句野唔係打手撚講得出咩
LG G7囉
note 9 拉闊機身偷薄
6.4寸 xz3 6寸
LG?

同v30一樣 又係3300mah電
根本XZ2/XZ3 呢D機就唔應該出,
一比落去Premium到, 邊有人會買.
好心佢一年專心出一部Premium, 一部Compact 仲好
依家根本就搞唔掂咁多機, 到頭黎部部都屎
Sony 做咩都被人鬧架 la

闊邊又鬧,窄邊又鬧,LCD 又鬧,OLED 又鬧,唔轉 design 又鬧,轉 design 又鬧

邊有可能迎合所有人口味。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞