經濟平民錶討論區(6)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
一d都唔平民 要食炒價
Chrono 24買左Junghans max Bill
冇咁快有錢再買
唔厚,同普通 dress watch 差唔多,size 上嚟講係啱女仔戴嘅,不過呢個款係比較男性向嘅

唔該晒
我平時都戴開男裝錶,睇完你啲相都幾有興趣買返隻
巴打可唔可以影個戴咗上手嘅側面相嚟睇吓
其實我仲睇緊tudor bb58,都係39mm
不過仲未排到我
實物都未見過
巴打計返幾錢港紙?駛唔駛4000?

Ovm39

BB 41

Ovm 39 同 bb 58 應該係差唔多 size 差唔多厚度

女仔揀 58 好啲,普通 bb 太厚身
499 鎂,幾錢 hkd 就睇你銀行點計,正常4000有找
唔知揀呢隻定vintage red/one好 諗左好耐,其他42好似爭D
唔該晒呀
我等bb58 等到想放棄,見到你隻ovm39有啲心動
個人唔會買 benz 針款

不過講造功就一定係 42 款好啲,尤其是個 bezel 手感,39 明顯有少少 bezel play
兩隻都買
唔會太似咩
http://www.gnomonwatches.com/ocean-vintage-military-39-gnomon-exclusive

Btw ovm39 冇啦啦又有返貨,早兩日明明已經 sold out 晒,想買就要快,過咗呢水要半年之後先會有
唔係玩開錶嘅係會覺得似,玩開嘅就會覺得一啲都唔似

覺得太似ge話,仲可以揀隻Steve McQueen
呢隻靚

等 eur 再落多啲就可以出手
呢隻走時好過我兩隻airman
但都只係4100
等我研究吓先
唔該晒
我唔係好識錶
不過有睇開你個post,俾你地搞到我心思思想買
平民量產芯嚟計,eta 真係贏晒,甚至好過一啲所謂名牌大廠嘅自家芯

不過一隻錶又唔係只係睇芯同走時嘅
一次生,兩次熟,玩玩吓就咩都識㗎喇
呢隻ovm39 14mm厚喎清 (Dimensions: 39mm in diameter, 47mm lug to lug, 14mm thick)

bb58 11.8mm之嘛,女仔梗係要細d好
已經變咗你個post
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞