經濟平民錶討論區(6)

1001 回覆
6 Like 3 Dislike
原來咁平

但新呢隻細左冇薄到, 14.8mm 好撚厚
本身諗緊隻tudor chrono e+要諗下
真係靚到仆街
有冇可能戴落冇咁厚?
想買sinn 356,38mm chrono,靚到仆街但15mm厚
睇佢開咩價 可能揀返tudor chrono 算
冇咩可能

我隻37mm嘅skx013, 13mm厚 戴落明顯厚過我隻11.8mm厚嘅bb58

細直徑仲要厚真係好「突」
其實我唔係好明,
隻錶已經用7750/sw500,厚到閪咁,
仲要特登設計到波膠面/doomed sapphire 係乜撚野審美標準來.......
講緊sinn356
有無師兄係錶行做有折

到咗
睇款,有精工,有sw
都幾快手
Zalora係快手
細MM
係咁二開個箱

打開咗都係依啲嘢

正面左右同個底,影嗰陣仲有膠紙,之後發現有粒塵,懶得問保養嘅嘢搵個星期六日自己搞掂算。

錶名叫kashalot但得100米防水,不過意義不明地有hev但把的無鎖。機芯應該係Slava 2427,但依種應該停咗產,所以可能係舊機芯翻新?

隻嘢行18800慢擺,有日期瞬跳,有手上鍊(手感怪異),無秒停無日期快跳(點解隻隻蘇聯芯都無),忽然覺得大家成日屌嘅4r唔係咁差

機芯嘢都算,各有所長姐,但條皮帶真心攞命,古怪設計擺明唔俾你換(原裝帶好硬)

夜光相,都算光但......

上手照,最後如果你地想玩下俄仔嘢八舊水可以試下,反正東風都做唔到咁平,隻錶又有啲款又有兩句俄文你j,不過聽講cccp俾香港收購咗
另外如果見隻錶日期差唔遠但又前過你當日日子我勸你放返低到,較撚死你
個錶殼都幾特別,上手都幾好睇,不個呢仲錶帶設計真係好麻煩
其實佢鋼帶普通款係做平底,我真係唔知點解依個special edition 要咁special
Btw鋼帶仲要平一舊
咁你就咪鬼買皮帶啦

好耐冇戴銅
鋼帶個面唔同樣架,我覺得依個個樣靚啲
好想等佢減價入手
另一個款我都覺得麻麻,太亂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞