任天堂Switch發佈會(2) 3月3號香港同步發售

441 回覆
12 Like 3 Dislike
我想問個joy con 有無講點差電
睇片同主機套裝好似都無講咁

如果你已經想好要下手 Nintendo Switch 的話,現在是時候考慮一下給手把充電的問題了。這話什麼意思?我們來解釋一下,原來除了裝在平板本體上充電以外,Switch 標配的內容物裡並沒有其它能為 Joy-Con 補充電力的裝置。也就是說,那個 Grip 只是把左右手把連在一起的塑膠架子而已,所以當你在家用電視模式玩遊戲時,只要 Joy-Con 一沒電就只能乖乖關掉大螢幕,然後將手把接上平板去充電了。

一般來說,這種情況只有在家玩時才會發生,大多數人要想出門玩的話,應該都會記得事先給手把充滿電吧(Joy-Con 續航能達到 20 小時呢)?不過,機智如老任肯定早已想好了解決方法,你現在去 Amazon 上就已經可以找到能充電的 Joy-Con Charging Grip 了,售價是 US$30(約 HK$230 / NT$940)。當然囉,你也可以選擇更傳統的 Switch Pro 手把,或者乾脆另外多買幾個 Joy-Con 換著玩,大家一起來 Party 時反正也一定用的上嘛。

http://chinese.engadget.com/2017/01/16/nintendo-switch-joy-con-charging-grip/

姐係焗買charging dock姐
唔知會唔會一齊出,又要破多啲財
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1332558

等淘寶貼同套

貼同套就末必入,但會買埋Switch Pro 加 Joy-Con
我想問個joy con 有無講點差電
睇片同主機套裝好似都無講咁

如果你已經想好要下手 Nintendo Switch 的話,現在是時候考慮一下給手把充電的問題了。這話什麼意思?我們來解釋一下,原來除了裝在平板本體上充電以外,Switch 標配的內容物裡並沒有其它能為 Joy-Con 補充電力的裝置。也就是說,那個 Grip 只是把左右手把連在一起的塑膠架子而已,所以當你在家用電視模式玩遊戲時,只要 Joy-Con 一沒電就只能乖乖關掉大螢幕,然後將手把接上平板去充電了。

一般來說,這種情況只有在家玩時才會發生,大多數人要想出門玩的話,應該都會記得事先給手把充滿電吧(Joy-Con 續航能達到 20 小時呢)?不過,機智如老任肯定早已想好了解決方法,你現在去 Amazon 上就已經可以找到能充電的 Joy-Con Charging Grip 了,售價是 US$30(約 HK$230 / NT$940)。當然囉,你也可以選擇更傳統的 Switch Pro 手把,或者乾脆另外多買幾個 Joy-Con 換著玩,大家一起來 Party 時反正也一定用的上嘛。

http://chinese.engadget.com/2017/01/16/nintendo-switch-joy-con-charging-grip/

訓前放入去充,有兩Joy-Con個就冇得避

但係成件事好蠢
個dock 個長度淨係得個mon 咁長,即係要差個手制既時候前後就會突左兩舊嘢出黎

但係成件事好蠢
個dock 個長度淨係得個mon 咁長,即係要差個手制既時候前後就會突左兩舊嘢出黎

有咩問題

但係成件事好蠢

有咩問題

無,唔靚姐

但係成件事好蠢

有咩問題

無,唔靚姐

我都唔係好明個問題

有咩問題

無,唔靚姐

我都唔係好明個問題

買呢舊當然無問題
問題係唔買,就一定要插住個mon 放落個座度先得
咁做咪突左兩舊野出黎

我覺得咁樣唔靚姐

有咩問題

無,唔靚姐

[img]https://holland.pk/eu92rd50[/ig]
[img]https://holland.pk/dfs6zbyr[/ig]

我都唔係好明個問題

買呢舊當然無問題
咁做咪突左兩舊野出黎

我覺得咁樣唔靚姐

接受到

咁我反而覺得怪怪地

有咩問題

無,唔靚姐

[img]https://holland.pk/eu92rd50[/ig]
[img]https://holland.pk/dfs6zbyr[/ig]

我都唔係好明個問題

買呢舊當然無問題
咁做咪突左兩舊野出黎

我覺得咁樣唔靚姐

接受到

你要同fd玩一定要兩個 Joy Con,都係冇得避

咁我反而覺得怪怪地

俾冇買Switch Pro的人用,又係啲咩人體工學
白痴一問, LR製有兩粒定一粒?
即係有冇L1 L2 R1 R2

咁我反而覺得怪怪地

我話部機唔連joycon就咁插落個dock
個joycon grip跟機送
啲人試完話好舒服
白痴一問, LR製有兩粒定一粒?
即係有冇L1 L2 R1 R2

L+ZL+R+ZR

咁我反而覺得怪怪地

啲人試完話好舒服

Xbox 個手掣差唔多,但望落joycon啲制好細粒,手指粗呀

咁我反而覺得怪怪地

啲人試完話好舒服

Xbox 個手掣差唔多,但望落joycon啲制好細粒,手指粗呀

我比較想知打橫渣 雙打果陣會唔會奶野 玩得唔舒服
因為自己wiiu 用番wii d制玩mk8都幾唔就手

咁我反而覺得怪怪地

啲人試完話好舒服

我比較想知打橫渣 雙打果陣會唔會奶野 玩得唔舒服
因為自己wiiu 用番wii d制玩mk8都幾唔就手

打橫揸實瀨野咁細右掣仲唔好拎

儲定錢買多隻制算
zelda應該夠我玩到出mk8d
然後可以慢慢等game出
唔知會唔會有中文版
香港3月3係預訂定係上網直接買到?

黎緊1月21有得預訂
3月3應該係正式出 見街
應該街鋪就買到

買呢舊當然無問題
咁做咪突左兩舊野出黎

我覺得咁樣唔靚姐

接受到

你要同fd玩一定要兩個 Joy Con,都係冇得避

你啱

儲定錢買多隻制算
zelda應該夠我玩到出mk8d
然後可以慢慢等game出
唔知會唔會有中文版

打橫最多都係玩mini game 1-2 switch
要雙人玩Arms都要兩個手掣
如果唔做自閉仔,好難唔買多隻
計計下越駛越多

黎緊1月21有得預訂
3月3應該係正式出 見街
應該街鋪就買到

1月21係咪網上預訂?

1月21預訂,買唔買到要睇有幾多貨同炒家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞