【有片】為買10元兩個漢堡包大鬧快餐店 躁爸:關你x事咩我點教女

198 回覆
81 Like 7 Dislike
http://std.stheadline.com/instant/articles/detail/797902-%E9%A6%99%E6%B8%AF-%E3%80%90%E7%89%87%E6%AE%B5%E3%80%91%E7%82%BA%E8%B2%B710%E5%85%83%E5%85%A9%E5%80%8B%E6%BC%A2%E5%A0%A1%E5%8C%85%E5%A4%A7%E9%AC%A7%E5%BF%AB%E9%A4%90%E5%BA%97+%E8%BA%81%E7%88%B8%EF%BC%9A%E9%97%9C%E4%BD%A0x%E4%BA%8B%E5%92%A9%E6%88%91%E9%BB%9E%E6%95%99%E5%A5%B3

有快餐店近日連續推出多個優惠,吸引不少市民排隊購買。網上流傳一段短片,見到一名拖住小女孩的躁爸,疑因未能趕名優惠限期前,以10元購買兩個漢堡包,大鬧快餐店,更拉扯一名顧客大聲喝罵他,又爆粗質疑店員有關指引不清晰,「貼張紙出嚟有無得賣呀」,引起網民討論。

網民Chris Ho‎於Facebook專頁「香港花生友」上載有關影片,見到一名拖住女兒的男子,不斷拉扯一名男子,叫佢「你買先啦,你買先啦」,期間有人斥躁爸行為教壞女兒,他隨即發炮「關你x事咩我點教女。」其後店員安撫躁爸情緒,叫他冷靜一點,但他未有理會,「你貼張紙出嚟呀嘛,貼張紙出嚟呀,有無得賣呀。」

另一片段所見,該名躁爸續向店員質問,「咁你而家係話全日都有架嘛,而家都未到三點。」躁爸質疑為何可以10元買一個漢堡包,而不能買兩個,店員解釋指優惠時間已經過去,故未能享用該優惠。

不少網民都認為躁爸行為教壞小朋友,「冇得買咪食第二樣囉,嚇死個女」、「為咗10蚊漢堡包就咁樣,香港人真係悲」、「肉酸到一個點」。
呀爸無問題wo, 你又話全日,暗瓦底set quota, 有貨都唔賣 一係一開始就公開有quota
呢鋪撐個廢老啦
廢中唔做好榜樣教壞細路
撐你老母個西咩
兩邊都抵屌啦
金拱門肉d
為左10$ 2個包嘈
原則問題
洗唔洗咁激動
出晒位
係尖沙咀個間買夜晚9點幾都有10蚊2個
點解會間間都唔同
廢中呢間又唔係冇貨
可以正價單買一個 但就唔可以優惠價買兩個
真係龍門任佢搬
10蚊少1個包姐 無左咪無左囉
咁肉酸搞到咁 咪搞到個個覺得你買唔起既廢中
無左2個咪唔好買囉 咁簡單 係要搞大龍鳳搞到個個都識你
個男人喺屋企肯撚定成日打鬧老婆同個女
http://campaign.mcdonalds.com.hk/day-day-offer/180822-73pc4nsdRsP6mmX/?utm_source=ch_home&utm_medium=corp_homepage&utm_campaign=Day-Day-Offer

10. 食品供應視乎個別餐廳及食品供應量而異。數量有限,售完即止

即係免費奶茶1000杯, 送完都可以正價買?
咁仲唔send email去嘈?
肉撚酸
話俾人知我為左10$多1個包屌鳩職員好威?
食品供應係有限
但優惠期係限到零晨3點幾
即係優惠期內
可以賣曬
但唔可以有貨唔跟優惠賣喎
後果果兩條花生友,企定定等睇戲
你有講明頭1000個係賣$10 兩個就得,如果唔係就唔該賣到個優惠時間完結或者賣剩一個。
佢無寫個優惠有限量
無理由同一個包10蚊2個就話賣哂 原價反而有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞