[MT] 想問下各大公司MT三年後人工如何,希望有親身例子

267 回覆
4 Like 58 Dislike
你唔好咁啦 佢忽忽地
窮撚思想
唔係個個都要做人中之龍既
Hea下hea下又一世都好撚正
lm
原來mt都係得幾萬
我中學畢業之後就即刻入做daddy公司做嘢,起薪都5萬,3年後都10萬
我就係做緊ifirm
至Local firm
大firm 甚至medium size firm pqe幾年一定多過六七萬
細local firm 就算啦no one cares
吖仲有
高級督察要比就拎高級政府律師比啦
後者起薪已經多spi頂薪兩皮喇
製造毒品?
間間廠都要cut cost嘅時候仲出到呢個價?
銀行?
講到咁易3年80k啊 每年passing rate 有幾高啊 平均又要做幾多年先升到上去啊
見過有散仔升上去
係易左,但督察真心最緊要夠惡同管人姐。 pass到個jre ,同interview得la... 好似4 點鐘總警司許sir都係bu 體育grad
之前28 歲那個港大 精英,免費嫖妓既督察都已經係拿緊80k or above人中之龍。 好易上位,如果識埋大佬
許sir係警司級,拿緊十幾萬,個ranking係同一般醫生lawyer差不多。
cpa都不差,我親戚做big4 ,30 左右就7皮幾
神人 女拔 cuhk llb畢業既email都係做utuber 同埋追求女權同補習,不考pcll..賺錢好多
30歲sm1 係有7皮
但個工時
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞