[MT] 想問下各大公司MT三年後人工如何,希望有親身例子

267 回覆
4 Like 58 Dislike
香港點個賺到
Well developed city, R&D cost太高
而且CS人才都唔夠美國黎
大多startup都係有錢家庭嘅第二代玩下
最大問題係搞果班太ON9
整個19APP做埋D low tech野(送外賣, 洗衫, etc)就叫startup
very stupid very on 9
懷才不遇姐
佢咪有後台果啲囉
老闆六月娘係佢親戚
本身都勁 中文系first hon
夠高 樣唔差
你地可能覺得人地似基爾獸
但好多學生妹受
仲好識講嘢
用另一個模式去解決現有問題就叫startup架啦
如果要去到apple google果個層次就真係難d
好明顯佢考唔到MT
仲要比個黑警恥笑
我相信中文系有大把比佢更靚仔更presentable 嘅人
不過做得6月親戚嘅 應該成個中文系得佢一個
咁多政府工唔講
係要吹奏黑警
識人好過識字
39唔識7點解要比位你上 right?
普通人安安份份打工算啦
無錯
做生意同炒股票 都要有本有智慧先做到
睇怕前者更易發為
真mt 至少30k

假mt 20k都冇
普通人冇家底但以為做野叻就會升你其實好撚天真

大把有錢有家底既人同你一樣咁叻or仲叻過你

咁點會升你普通人
呢個真,睇黑暗面就係要撕破社會虛偽面具

乜撚野律師維護公義,警察保護市民,高官議員服務大眾市民,傳媒新聞公平公正,教師作育英才...

所有野都係假 ,話咩唔好畀細路上連登

其實我話最好畀班細路上連登等佢見識社會真實既一面

第時條路都好行啲
呢個真
yylam係我偶像來,佢米8 ,食女無數,身家十億,juneleung 鬼係佢親戚?係佢老細lor
如果初中細細個接觸到連登
應該會生生性性搵一技之長學下算
真心大學都廢鳩事讀
利申讀非8大
宜家覺得讀完又哂錢又哂時間
反正做野都係人地當乜柒都唔識
讀唔到3大專科 讀黎都係哂鳩氣
有沒source ? june leung好似係老早起家。。。yylam都係基層出身wor...佢係白手起家
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞