[有圖] 發覺好多人英文屎都會鍾意打一大段英文

246 回覆
1293 Like 28 Dislike
你:「首先,我話屌人冇話你屌人。我有話你屌人嗎?
你睇多次。我係話啲屌人笑人嘅人。」;「同樣你話,同埋我無講過人唔take criticism」

also你回覆我:「一陣你自己做錯啲咩人地屌鳩你就話人痴線洗唔洗屌呀
總之我笑人屌人ok.人地笑我屌我就正仆街」

「同埋你話我assume人哋唔接受criticism 」
呢到有少少誤會
我係話你assume我唔接受criticism

「你估下ig會唔會有人得登屌佢英文廢?"
難道呢個唔係個人假設?」
我認為呢一個係個sensible assumption
上面都有好多人話:明就得,唔太洗grammar
所以好多時候有現實來往嘅人都唔會特別去改正人
如果你話呢個唔合理噉我都無得講

「我立場好簡單,有錯可以指出,好心又得閒嘅可以指導埋人哋應該點改」
同我一開始個回應完全唔對題。我係講緊單單用得多唔會學好英文。

「如果咩都無純粹留個"垃圾港女"之類無意義嘅說話,就不如慳番」
垃圾港女之所以無意義無因為唔specific,你講咗啲人都無方向改。

垃圾英文
太過物質
自大
短視
呢啲traits 完全可以係criticism 嘅內容。當然你洗唔洗改就自己決定。criticism 唔係指幫人完全分析問題。disapprove 一樣夠specific 嘅嘢就夠。當然你可以問批評你個個人點改。
On a diet應該會好啲
好精簡
會唔會係Am planning on
新加坡式英文
你錯到咁
人地笑唔係笑你英文差
係笑你不自量力
而佢地都無話係criticism。佢地亦都唔care條友英文會唔會改善。做錯嘢就會俾人笑,呢點係不能避免。不過多數啲人笑完第二日就唔記得,做人亦應該有足夠eq去對抗。

其實你想講呢樣可以一開始講清楚小小
你回覆我但又唔係駁我,搞到你有你講我有我講噉
如果只係打long time no eat
我又覺得似係搞下笑,但係成段英文就知你真係英文差
利申 英文唔合格
I go to school by bus
I dun know Wt 7 this bitch is saying
如果你係冇context(背景底下) 就用i am fasting, 就會令人覺得係無啦啦做乜鳩捱餓/純粹表達呢一刻捱緊餓
on a fasting 就會有d指向某種 活動 e.g. intermittent fasting/ diet ,而個語意既time span 就可能唔係單指呢一刻,而係一個routine/長d既野

呢個位冇絕對對與錯既
睇得多呢啲英文 我驚自己不自覺學埋一份
Nutritionist has advised me to be healthier and now my weight significantly drops through on a diet. I will plan on meeting my new target 110lb within 2 months.

嘗試扭曲原意
好精簡
會唔會係Am planning on

語意累贅, 營養師叫你要健康d wtf?
係好正常
通常英文廢果d都會咁打字
My nutritionist told me to lose more weight. Planned to reach 110lbs in 2 months.
on sth 係特顯咗 做某樣嘢on purpose?
以為只係講藥(on the pills)
受教
sor 樓上既師兄,原來佢係話冇食呢隻面好耐,冇睇幅圖,咁上面講既fasting 都錯晒,應該係話haven't tried this for a while ....
只能說大家識嘅人唔同

我自己未見過勁人噉打英文
once type eng not so well jau public laugh 9 people
jing jing ha no one type english all type 19 simplified chinese x.x
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞