[live][玩命獨遊]手持JR PASS聖巡《你的名字。》

441 回覆
44 Like 6 Dislike
想問下全國JR PASS 用唔用到 成田機場 (skyline /nex / 其他)及 關西機場(南海電鐵?) 鐵路 黎緊會去要盡慳

JR Pass只能用係JR公司既路線,你睇清楚進出成田/關西機場既鐵路有邊間公司營運先喇

btw要慳就搭巴士出去

JR PASS好貴架喎
長距離除左新幹線仲有高速巴士同廉航選擇
除非好似我咁連續幾日都長距離移動JR PASS就會係一個選擇

我會係 東京入 大阪出 會去埋京都 奈良 有必、要買全國jr pass 如果 東京 & 大阪機場包埋 會再慳d 岩岩隔離post 有人話包nex 想求證下
想問下全國JR PASS 用唔用到 成田機場 (skyline /nex / 其他)及 關西機場(南海電鐵?) 鐵路 黎緊會去要盡慳

JR Pass只能用係JR公司既路線,你睇清楚進出成田/關西機場既鐵路有邊間公司營運先喇

btw要慳就搭巴士出去

JR PASS好貴架喎
除非好似我咁連續幾日都長距離移動JR PASS就會係一個選擇

我會係 東京入 大阪出 會去埋京都 奈良 有必、要買全國jr pass 如果 東京 & 大阪機場包埋 會再慳d 岩岩隔離post 有人話包nex 想求證下

利申: 用過JR全國Pass同JR East Pass搭NEX

btw要慳就搭巴士出去

JR PASS好貴架喎

唔搭nex可以成田東京巴士又平又快
大阪搭南海都平 京都奈良同大阪好近
你係要cut筆直既話完全係無必要
JR PASS包全國JR線除左NOZOMI同MIZUHO
聽朝再出啦 太攰
預告
好想去多次個展

btw要慳就搭巴士出去

JR PASS好貴架喎

JR營運既點會唔包.........除左東海道山陽九州新幹線既Nozomi/Mizuho唔包,重有堆直通私鐵既路線要補錢(e.g富士急行/智頭急行),其他都okay
推 早晨呀 巴打
屌 點解可以咁黑仔
坐緊hida去飛驒古川 依家就到高山

大雪到不得了

大雪到不得了

你今日應該都幾辛苦下
記得去天橋 月台 同神社影張有自己樣既相換file
換file既地方google map叫野七商店
終於到左我最期待一日
如果話點解我要改行程
大概就係因為佢

由於想追求完美既聖巡畫面
呢日我七點就起身起行
原來一路都無停雪

成身都係雪時跳兩下就可以

早餐好健康
窗外景色好似唔係幾友善

八點到左飛驒古川了

(右下角)
哇佢識郁架識郁架 成個飛驒古川便利店都無
新海誠你叫我地班毒撚情何以堪
一出站明顯凍過同大雪過高山
一出站就見到的士站不過太大雪一陣先影
橫店大把時間慢慢黎啦
於是我入左間巴士等候室打文
打完就出的士站挑戰

究竟係咩要令到我訓得咁少七點就要起身呢
我之前睇youtube日本節目 原來電影裡面既車站畫面
姐係架列車係2號月台 全日只得一架

就係09:57~10:01 稱為黃金的四分鐘
於是我係飛驒古川等左兩個鐘先有得影

大概九點半就上左天橋霸定個靚位
點知成段時間都係得我一個
終於9:57了 有兩班車既喂

1號月台車行先是常識吧

然後就瘋狂影影影

係雪國版既月台
影完就到橋既另一邊去美術館了
真係好大雪

入場500yen

一入到去就有佢地兩個歡迎我
叫左人幫我影相

矮仔都有女神鍾意公平咩
你有冇米六啊笑人
變晒做雪景,已經做唔到電影真實還原
樓主 外型唔差
飛驒牛呢屌你?
Btw 比我去果陣12月28大雪得多
樓主 外型唔差

同感
留名
留名
你有冇米六啊笑人

吓我米七有突喎
樓主 外型唔差

同感

冬天包粽呃到人
靚仔樓主

大雪到不得了

你今日應該都幾辛苦下

今日太大雪 hida淨係去 到高山
飛驒古川站停駛 結果係高山行左陣

大雪到不得了

你今日應該都幾辛苦下

今日太大雪 hida淨係去 到高山
飛驒古川站停駛 結果係高山行左陣

上日枝神社囉
今晚大概十一點前有文
而家係我起左身第十五個鐘
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞