[live][玩命獨遊]手持JR PASS聖巡《你的名字。》

441 回覆
44 Like 6 Dislike
巴打睇曬外傳三葉篇未?
食完碗麵就行去special shop

一去到去 兩個字
失望 原來我相都無影
成個場好hea 仲衰過油麻地間youme cafe
擺晒D野係度賣 再多個counter收錢

最吸睛既係個puzzle 個度好多野賣我打算最尾個日先掃再帶番香港
最後搭路面電車番廣島站 換埋pass同book到寢台列車

而家番左去hostel休一休息
一陣出去行下超市同食御好燒
btw鐵膠最愛窗景

上面新幹線 下面在來線
不過其實嘈到拆天
好羨慕
日本時間15:09到着!
我宣佈 聖地巡禮,正式啟動!

會唔會去諏訪湖?

連廣島都去,諏訪湖一定會去吧

其實係本身機票買左廣島 事後先轉行程

就係奇點解會廣島入
如果你會上立石公園睇諏訪湖,到時麻煩巴打細D 講解下D 點搭車

我買左機票9月名古屋入
留名
屌你lihkg竟然會彈app 我寫左成篇貶下眼就無左
以後都係gmail寫定先
加油
休息完我上左房叉電 發現同房既係一個香港人(好撚似方東昇)
然後方東昇又介紹另外一個同房
英國仔 24歲 不過好矮但又幾好傾
然後我搵方東昇一齊行超市
只係買左杯布甸

84yen咋痴撚線
然後我自己食想多餐就一個行去廣島站個堆御好燒店
點知過到去岩岩好十點全線收皮

咁我就開tabelog搵左間叫大福既鋪頭
入到去竟然拍緊烏蠅 個鋪睇落都有番咁上下歷史
老闆係一個五六十路既阿伯 我就叫左最貴個御好燒

點知入面竟然係無廣島蠔

不過食落又幾正 好香口
而且無大阪燒咁濟 所以我比較中意食廣島風
埋單850yen

不過我嫌個御好燒唔夠肉就走左去lawson

招牌菜竟然做優惠實在係太邪惡了
在此教精大家店員幫你加熱既時候
無汁既就叮廿蚊 有汁既就叮廿五秒
屌lawson既雞串真係世界級好食到痴線
無汁既雞肉嫩滑到極緻 真係完全唔知點樣整出黎
我諗我呢幾日會沉船

番到hostel就執行李準備聽朝早行過大阪

同方東昇同英國仔吹水都幾開心有點唔捨得

show下今日戰利品

仲有本walker同公式集不過已經入左喼
補一補每個廣島post都一定要有既潮文

http://japhub.com/?c=3954
去到廣島用日文叫野食千祈唔好叫「御好燒 (お好み焼き)」做「廣島燒 (広島焼き)」
有好多人以為有「大阪燒 (大阪焼き)」咁廣島梗係「廣島燒」啦
但係廣島人係唔鍾意「廣島燒 」呢個名架
因為會令佢地聯想到原子彈爆炸火燒城市既感覺
呢樣野有部份日本人都唔知,我都係上網睇到
所以提下識日文既人先,唔好俾人有壞印象
可以叫關西風御好燒(大阪燒)同 廣島風御好燒(廣島燒)
仲有唔好同佢地講大阪燒好食D
好緊密既車程
不過一丁友應該幾enjoy
可以幻想自己係貴樹
補一補每個廣島post都一定要有既潮文

http://japhub.com/?c=3954
去到廣島用日文叫野食千祈唔好叫「御好燒 (お好み焼き)」做「廣島燒 (広島焼き)」
有好多人以為有「大阪燒 (大阪焼き)」咁廣島梗係「廣島燒」啦
但係廣島人係唔鍾意「廣島燒 」呢個名架
因為會令佢地聯想到原子彈爆炸火燒城市既感覺
呢樣野有部份日本人都唔知,我都係上網睇到
所以提下識日文既人先,唔好俾人有壞印象
可以叫關西風御好燒(大阪燒)同 廣島風御好燒(廣島燒)
仲有唔好同佢地講大阪燒好食D

長知識了
試過快閃東京六日市內聖巡+睇戲
廣島風御好燒
屌你lihkg竟然會彈app 我寫左成篇貶下眼就無左
以後都係gmail寫定先

各位早晨

篇廣島燒潮文係咪早思雨你寫架話時話

四日諏訪湖+小海町+東京聖巡+睇戲+睇展覽

四日諏訪湖+小海町+東京聖巡+睇戲+睇展覽

八日廣島+名古屋+飛驒+諏訪湖+小海線+東京

呢個係咪你的名字個島?
上次飛東京經過

btw, 男人老狗用 melody
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞