[live][玩命獨遊]手持JR PASS聖巡《你的名字。》

441 回覆
44 Like 6 Dislike
快要登機了

講起就把火 我琴晚兩點晾埋衫就訓
點知我可能太期待/緊張 難以入睡
係我就快訓得著既時候 下格床條友(我老竇)
竟然快過我訓仲係咁扯鼻鼾
我係完全訓唔到既 所以我琴晚差唔多係無訓過
終於等到日出 我送埋細妹返學就去機場了
[img][url]https://na.cx/i/SQqZ1oP.jpg[img][/url]
我可愛既四葉

然後去左九龍塘等一位巴打既阿哥比張pass我
果位巴打竟然漏左自己張pass係香港
咁重要既野夾護照是常識吧

搭到東涌就轉巴士 我上左S64
[img][url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/01/12/103902_3517132ddb3691b76c0303e63bc95cdb.jpg[img][/url]
點知一到國泰城就落左九成乘客 個個落車都投以恥笑既目光係我身上
我先發覺呢架係職員車黎
然後我就坐上關愛座無驚無險去T2check in

[img][url]https://img.eservice-hk.net/upload/2017/01/12/103949_d4dce9c6417b1573b5e88e2e973b9ec9.jpg[img][/url]
阿嬸你話我知邊到打緊仗

再食個窮撚早餐

[img][url]https://na.cx/i/JUjfP76.jpg[img][/url]
其實我是飛廣島 有無巴打今晚出黎食廣島御好燒

btw架機場巴士好濕鳩
如果錯過左15:15既巴士就要等到16:20

好走先 我地四點再續
上機就睇埋本外傳小說佢

PP Lounge 都窮撚

黑田巴打
你懂的
between 我今晚機飛HND,6號去白川鄉然後去高山,
之後行程未諗
between 我今晚機飛HND,6號去白川鄉然後去高山,
之後行程未諗

飛驒古川是常識吧
btw幫我試下富山拉麵 我未試
樓主爛春袋
旅途中由最西方既廣島
一直搭JR 終於到左最東邊既東京了
架車本身有延遲 不過好似係八王子就追番個時刻表
到左新宿就要轉車搭中央線快速去東京

有刷番咁上下既手足應該知呢個都係聖巡畫面
畢竟黃色線係新海誠電影既御用線
不過我搭既係橙色線
再係東京落車轉總武線快速
話說中央線快速係東京站最高個層
而總武線快速就係最低個層
距離大概有四五層樓
搭多兩個站就到馬喰町
間hostel係出口行兩步路就到(真係廿秒就到
不過個出口同月台又有成三四層樓梯
如果有隻大喼我會即刻轉住宿
個host有小小似韓仔咁高大
簡簡單單講下住宿詳情就上房
上到去果然一分錢一分貨
作為香港人終於要嘗試住劏房/籠屋
我會講呢度如果有消防檢查佢可以即刻釘牌

無影到相惟有偷人圖
入到房同左個第一次黎日本菲律賓仔傾計
佢話人生未試過咁凍
跟住又傾左下菲律賓政局
佢話個邊人好多都中意新總統
我話我唔會去菲律賓因為人質事件
傾完settle好晒就繼續起行
話說呢日食既野好似得一隻三文治一塊可好餅同兩隻飯團
行左咁多路又大食既我四點就開餐
hostel樓下有間吉野家遠小小有間松屋
我就揀左定屋既優惠燒豬定食

食完就過番東京搭新幹線
目的地係宇都宮下一班新幹線係5分鐘後開車
於是我又由最底個月台跑左上新幹線月台
講真唔好學我 好撚柒
終於搭到現時世界上營運速度最快既E5系

搭左大概一個鐘到宇都宮繼續我既聖巡行程
可能你會問宇都宮何來聖地
是咁的 話說13年高山本線仲有架三葉搭40系

不過14年就退左役
如果要搵國鐵色既40系就要去其他地方搵
其中最近東京既就係宇都宮既津山線
於是我係月台度等左十分鐘
結果

車次好疏所以走左
咁黎到宇都宮當然要朝聖一下宇都宮紫苑餃子
於是食左間車站附近最高分既鋪頭

食完我既感想係名大過實
作為香港人我想講湯餃太子既美味餃子店完勝
食完再一次去津山線月台

再次fail 我總共用左個半鐘係度
然後見到又有新幹線一分鐘開車
我同兩個白領架仔成功跑上車
然後我揀左係上野落車
再轉車去秋葉原逛逛
是咁的 我呢啲窮撚去老秋行真係無乜味
去左animate睇下有無君名野

不過見到弱智女神先 btw二期首op真係世界級

估唔到有咁多貨剩 其實好想買

終於發現君名野 不過完全無商品賣

失望地回到hostel 發覺同新小岩站好近
於是番到去叉叉電就再次起行
挑戰日本第一/第二既燈屋一燈

九點半到場排到頭十

係門口發現呢張野

然後想咁樣但係都係淆左底
岩岩好十點就開餐 不過呢次食呢個有點過鹹

叫左大盛 如果你唔係欣宜 千奇唔好挑戰特盛

day5完
遲左到sorry
呢篇比較多字少圖
下篇開始東京都聖地巡禮會轉向多圖架喇
新假期
遲左到sorry
呢篇比較多字少圖
下篇開始東京都聖地巡禮會轉向多圖架喇

再唔快D就燒春袋
新假期

食呢家野唔係台灣blog就ok嫁啦
留名
我都有去聖巡
不過無巴打你咁痴線
我淨係去左名古屋同飛驒
旅途中由最西方既廣島
一直搭JR 終於到左最東邊既東京了
架車本身有延遲 不過好似係八王子就追番個時刻表
到左新宿就要轉車搭中央線快速去東京

有刷番咁上下既手足應該知呢個都係聖巡畫面
畢竟黃色線係新海誠電影既御用線
不過我搭既係橙色線
再係東京落車轉總武線快速
話說中央線快速係東京站最高個層
而總武線快速就係最低個層
距離大概有四五層樓
搭多兩個站就到馬喰町
間hostel係出口行兩步路就到(真係廿秒就到
不過個出口同月台又有成三四層樓梯
如果有隻大喼我會即刻轉住宿
個host有小小似韓仔咁高大
簡簡單單講下住宿詳情就上房
上到去果然一分錢一分貨
作為香港人終於要嘗試住劏房/籠屋
我會講呢度如果有消防檢查佢可以即刻釘牌

無影到相惟有偷人圖
入到房同左個第一次黎日本菲律賓仔傾計
佢話人生未試過咁凍
跟住又傾左下菲律賓政局
佢話個邊人好多都中意新總統
我話我唔會去菲律賓因為人質事件
傾完settle好晒就繼續起行
話說呢日食既野好似得一隻三文治一塊可好餅同兩隻飯團
行左咁多路又大食既我四點就開餐
hostel樓下有間吉野家遠小小有間松屋
我就揀左定屋既優惠燒豬定食

食完就過番東京搭新幹線
目的地係宇都宮下一班新幹線係5分鐘後開車
於是我又由最底個月台跑左上新幹線月台
講真唔好學我 好撚柒
終於搭到現時世界上營運速度最快既E5系

搭左大概一個鐘到宇都宮繼續我既聖巡行程
可能你會問宇都宮何來聖地
是咁的 話說13年高山本線仲有架三葉搭40系

不過14年就退左役
如果要搵國鐵色既40系就要去其他地方搵
其中最近東京既就係宇都宮既津山線
於是我係月台度等左十分鐘
結果

車次好疏所以走左
咁黎到宇都宮當然要朝聖一下宇都宮紫苑餃子
於是食左間車站附近最高分既鋪頭

食完我既感想係名大過實
作為香港人我想講湯餃太子既美味餃子店完勝
食完再一次去津山線月台

再次fail 我總共用左個半鐘係度
然後見到又有新幹線一分鐘開車
我同兩個白領架仔成功跑上車
然後我揀左係上野落車
再轉車去秋葉原逛逛
是咁的 我呢啲窮撚去老秋行真係無乜味
去左animate睇下有無君名野

不過見到弱智女神先 btw二期首op真係世界級

估唔到有咁多貨剩 其實好想買

終於發現君名野 不過完全無商品賣

失望地回到hostel 發覺同新小岩站好近
於是番到去叉叉電就再次起行
挑戰日本第一/第二既燈屋一燈

九點半到場排到頭十

係門口發現呢張野

然後想咁樣但係都係淆左底
岩岩好十點就開餐 不過呢次食呢個有點過鹹

叫左大盛 如果你唔係欣宜 千奇唔好挑戰特盛

day5完

我係福岡果邊,9成雷姆都俾人賣晒
留名
我都有去聖巡
不過無巴打你咁痴線
我淨係去左名古屋同飛驒

痴在個降雪量
留名
我都有去聖巡
不過無巴打你咁痴線
我淨係去左名古屋同飛驒

痴在個降雪量

果日無落雪
不過圖書館同藝術館休館

樓主快d更新
樓主其實成個旅程用左幾多時間搭車
樓主其實成個旅程用左幾多時間搭車

遲D遊記完左一齊計
呢幾日又要搭火車有時間

有無巴打要我幫手買
又玩命。。。邊忽玩命
留名
又玩命。。。邊忽玩命

你會唔會大雪到浸到膝頭仲周圍走
有無試過得一個鐘就尾班車要跑景點
無追文就唔好挑機啦
又玩命。。。邊忽玩命

你會唔會大雪到浸到膝頭仲周圍走
有無試過得一個鐘就尾班車要跑景點
無追文就唔好挑機啦

仲有得兩點先訓要五點起身趕頭班車
咁樣都唔玩命咁乜春野係玩命
爛春袋
再推
樓主又爛春袋
樓主爛春袋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞