[live][玩命獨遊]手持JR PASS聖巡《你的名字。》

441 回覆
44 Like 6 Dislike

呢個係咪你的名字個島?
上次飛東京經過

btw, 男人老狗用 melody

Melody有咩唔好
咁得意
melody係四葉架
想問下全國JR PASS 用唔用到 成田機場 (skyline /nex / 其他)及 關西機場(南海電鐵?) 鐵路 黎緊會去要盡慳
想問下全國JR PASS 用唔用到 成田機場 (skyline /nex / 其他)及 關西機場(南海電鐵?) 鐵路 黎緊會去要盡慳

JR Pass只能用係JR公司既路線,你睇清楚進出成田/關西機場既鐵路有邊間公司營運先喇

btw要慳就搭巴士出去

JR Pass只能用係JR公司既路線,你睇清楚進出成田/關西機場既鐵路有邊間公司營運先喇

btw要慳就搭巴士出去

JR PASS好貴架喎
長距離除左新幹線仲有高速巴士同廉航選擇
除非好似我咁連續幾日都長距離移動JR PASS就會係一個選擇
試過快閃東京六日市內聖巡+睇戲

四日諏訪湖+小海町+東京聖巡+睇戲+睇展覽

八日廣島+名古屋+飛驒+諏訪湖+小海線+東京

小海線有咩你的名字相關?
今日竟然無人催出文
都唔知開心定唔開心好
係咪我寫得太差
今日竟然無人催出文
都唔知開心定唔開心好
係咪我寫得太差

Support
文呢屌你(文已催
岩岩live左
出post未
留明
幾時出文
行緊番去 你地預十點有文
會好撚長 同我擔定櫈仔
行緊番去 你地預十點有文
會好撚長 同我擔定櫈仔

10點啦
日本11點添啦
有文未

留名
話說到現時為止我已經醒左第十七個鐘
是咁的 話說琴晚發現我地三人都要係今日check out 仲約好左一齊起身
今朝六點方東昇個電話響鬧鐘嘈醒我
點知條友仔又唔起身仲要snooze左
咁我就跟隊訓多陣啦 無耐又響過
我就全醒左佢又繼續訓 我玩電話玩到七點半班友先醒
然後我就執野同佢地道別走了

早餐就食左隻帶上飛機食既豆沙包同係lawson買左雞串

(考古巴打變左雪糕巴打 我會唔會變雞串巴打

終於到左開通pass既日子喇!
上左次nozomi同mizuho既sakura號

唔知係7000定8000番台 我估後者因為好似係九州個邊既音樂
坐左指定席 九州N700系既指定席應該係N700入面最高級既
張椅好厚身 而且係2+2有超闊既空間

係福山停左一陣讓nozomi行先

天氣好到不得了
到左新大阪就轉地鐵搵漏左張pass係香港既巴打
btw落電梯時前面排第一個阿伯企左邊
然後我同佢講大阪係企右邊
我日文太差表達唔到 直到佢後面啲人行到佢背脊佢先明

巴打話帶我行黑門市場仲會請我掃街

一開波佢就介紹左間荳製品 我同佢都叫左杯豆漿
日本豆漿同香港既好唔同 佢好重豆品 而且無糖
巴打就話呢間野既豆漿落好重豆
我都飲得出 因為個口感好厚身同埋好香品味

然後買左盒大拖羅壽司 暫時都係佢請
不過我食左兩隻
再之後試左個鰻魚玉子燒 好一般 圖都廢事影
最後係牛雜 而我不知道點解佢叫爆彈牛雜(結果係我埋單 因為唔係咁好意思)
因為日本掃街規舉係唔可以邊行邊食
所以我地企左係門口 我又多口講左句香港都有牛雜
點知咁就同個老闆娘吹起上黎
佢完美展現左大阪歐巴桑既性格
開始話全大阪甚至全關西得佢一間牛雜

咁耐以黎有成23間來自日本各地既電視台訪問佢
我就附和下佢啦 其實我覺得香港好食D
食完就要走了 係街外見到cosplayer一齊影左張相

七代目火影大人

之後就趕返去新大阪轉新幹線去名古屋
其中一條路軌起得特別高

日本仔design真係世界級 個A字型撚到

上車前買左支水 可惡既Suntory想鑿我幾多錢

https://youtu.be/go5hxDAcbM8
這個夏天 一定會遇上 無奈依家係冬天呢
東海道N700指定席係2+3 渣ga 好在有得叉電

去京都前會有段路同我最愛次之一既阪急並行

一落車就好多中學生 應該係修學旅行
屌原來仲未有聖巡畫面架 不過原來打文都幾攰
小弟先睡了 聽朝我搭JR再打埋下半日
比D預告你地先
btw今晚住呢間hostel好好多 個wifi睇到片
廣島個間就慢到隻龜咁
另外設備好新淨 可能新落成
係日本睇到巴打整既線上動畫
仲好順好清
konosuba真係好高質 唔係講笑
原裝N700A
樓主拎埋notebook去?

佢係app打

你支水fail左啦

佢係app打

辛苦哂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞