[痴撚線]offer被取消

198 回覆
1622 Like 23 Dislike
我公司都試過請人
請左條友話唔黎,過幾日又打返黎話黎
個hr嬲到仆街
成間公司由上而下既管理都有問題
管理不善 財赤 老屎忽
有股票係手好快啲放哂佢
痴撚線公司
我公司個manger同我傾即時返時,recorded 咗我係確認offer保障佢哋公司,我無得反口
呢兩年走左好多人
呢間野成日係咁

佢地d pm話唔到事

個pm話請您,叫hr通知

但佢啲上級睇完資料唔鐘意可以唔要
瑞安水喉佬真係傳奇 何標記
我都試過,仲要係國際知名既政經雜誌,賤到無倫.
一向都係in 晒咁多間先嫁啦
你點知下一間條件會唔會仲好
打工仔Cut offer就聽得多
比Cut你又推晒其他真係你問題wo
開名啦

你果邊果個就太串,因為HR如果無左first choice其實都會搵second choice,其實家家有求者,佢咁樣做萬一佢請左果個玩一個月就走左真係無彎轉,如果部門經理開口叫佢試下搵返XXX就好笑,到時個關係大逆轉自取其辱
其實好多嘢都係雙向…
人搵工,工搵人

好多時你accept咗個offer, 又簽埋約,再 rejec都重得。(視符合約條件)

同樣地,你個個口頭offer又算係啲咩。

所以有啲人都拎住2~3個offer當係保險… 就係因為擔心有你呢一個情況出現。
人就係咁撚自私
如果個求職者要供樓分分鐘間樓變銀主盤
間公司要賠返間樓俾人
佢有冇講明係出offer
定係真係想問你咁的人工ok唔ok?
有個同條件更低價accept咗
重點已經唔係取消而係你以為自己有咗offer跟住reject哂其他公司interview
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞